Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής Ποσειδωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία δημιουργίας σκαφών.


Κάτοικοι από περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, μέλη επιτροπών και εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, φώναξαν συνθήματα και διένειμαν έντυπο υλικό, με τα αιτήματά τους.

Όπως καταγγέλλουν, με απόφαση που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, αποφάσισε, με απευθείας ανάθεση, να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη έκταση – «φιλέτο» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία καταφυγίου (μαρίνας) εκατό περίπου σκαφών.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι «Επιτροπές 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος και Καλαμαριάς» αναφέρεται επίσης, ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώνονται, από δημοτικές παρατάξεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης και κατοίκους, η απόφαση για τη δημιουργία της μαρίνας δεν ακυρώθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση δημιουργεί τετελεσμένα, ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίηση κάθε φιλέτου του θαλάσσιου μετώπου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα διαμαρτυρίας των επιτροπών κατοίκων της περιοχής.