xiros_xristodoulos_prosagogi_20150118_01.jpg

Στη σύλληψη 36χρονης γυναίκας η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού προχώρησαν η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του ειδικού ανακριτή - εφέτη Αθηνών.

Η 36χρονη κατηγορείται για ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και θα οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. Φέρεται δε ότι είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χρ. Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο δύο ακόμη άτομα, ένας 32χρονος και ένας 39χρονος, τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Οι δύο συλληφθέντες 39 και 32 ετών, φέρονται ως μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία είχαν σοβαρό ρόλο στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», που σχεδιαζόταν από την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση έγκλειστων τρομοκρατών και ποινικών, προέβη σήμερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι συλλήψεις έγιναν στο Γαλάτσι και τον Άγιο Δημήτριο.