efimerides_07.jpg

Για δημοψήφισμα κάνει, δειλά, λόγο δημοσιεύματα σημερινής (Κυριακή 8 Μαρτίου 2015) εφημερίδας, την ώρα που το πρωτοσέλιδο της Κοριέρε Ντε Λα Σέρα είχε συνέντευξη Βαρουφάκη που μιλούσε για την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος…

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Συμφωνία ή ασφυξία

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “όλα παίζονται στο αυριανό Eurogroup. Η κυβέρνηση επιδιώκει την έγκριση του σχεδίου των επτά μεταρρυθμίσεων που έχει αποστείλει. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που θα τον επικουρεί, θα έχουν μαζί τους και «κρυφή» λίστα με πρόσθετες παρεμβάσεις”.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τα τελεσίγραφα Αθήνας και Βρυξελλών

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει -χωρίς να απομακρύνεται πάντως από το μεγάλο ευρωπαϊκό γήπεδο της διαβούλευσης- στις «κόκκινες γραμμές» περιγράφοντάς τες, είτε στους Ευρωπαίους πολιτικούς που συνομιλεί είτε μέσω της επιστολής Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Ναι μεν στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι εταίροι μας και κυρίως η γερμανική πλευρά (γραμμή Σόιμπλε) σκληραίνουν την στάση τους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας διαμηνύει τις τελευταίες ώρες προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πιέσεις που οδηγούν στην επιστροφή στο προ των εκλογών, παλιό καθεστώς, όπου τα υφεσιακά μέτρα χειροτερεύουν την κατάσταση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δούρειος Ίππος του Σόρος ο Βαρουφάκης

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει σχέσεις με “νεοταξίτες” και “γεράκια της CIA” και πως “έχει σχέδιο για αποδέσμευση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κρατικό παγκάρι”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχέδιο δανεισμού από ομόλογα Ταμείων ύψους 8 δισ. €

“Την νομοθέτηση της χρήσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεων των οργανισμών από το κεντρικό δημόσιο προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο της Κυβέρνησης αν τελικά το αυριανό Eurorgroup δεν δώσει λύση στην πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβάλλει οι εταίροι μας και η ΕΚΤ”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Διπλή διαπραγμάτευση

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “παράλληλα με τις διαβουλεύσεις για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους με στόχο ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος και θα βάλει τέλος στη σκληρή λιτότητα. Η κυβέρνηση ξεκινά την εφαρμογή των μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση, προχωρά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ετοιμάζεται να δώσει αποφασιστικά τη μάχη με τις δύο μεγάλες πληγές, τη φοροδιαφυγή και τη γραφειοκρατία, που άφησε πίσω το παλιό καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάνω τα όρια ηλικίας

Η εφημερίδα δημοσιεύει καταλόγους με το ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα σύνταξης σε συγκεκριμένη ηλικία.

Η ΕΠΟΧΗ: Η κυβέρνηση προχωρεί, παρά τις πιέσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Απλώς, για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η μάχη για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος είναι μάχη που δίνεται μέρα με τη μέρα”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Απειλή εσωτερικής πτώχευσης

H εφημερίδα γράφει: “Σε αχαρτογράφητα νερά και με υπαρκτό τον κίνδυνο της εσωτερικής στάσης πληρωμών κινείται η χώρα, καθώς το χάσμα με τους θεσμούς παραμένει μεγάλο και δεν διαφαίνεται προοπτική ουσιαστικής σύγκλισης στο αυριανό Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων με αιχμή του δόρατος την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιμένει πως πρέπει να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση για ήπιες, αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σεξ και χρήμα για δημοσιογράφους

H εφημερίδα έχει συνέντευξη του Γερμανού δημοσιογράφου Ούντο Ουλφκότε, σύμφωνα με τον οποίο “Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκβιάζει διακεκριμένους δημοσιογράφους, αφού πρώτα τους προσκαλέσει σε σεξουαλικά πάρτι! Ή, τουλάχιστον, το έκαναν κάποια μέλη του επί Στρος Καν. Η Ε.Ε. πληρώνει ανθρώπους του Τύπου για να παρουσιάζουν τις «επιθυμητές ειδήσεις», διαθέτοντας μάλιστα ειδικό κονδύλι. Και ο γερμανικός Τύπος... τα βάζει με την Ελλάδα, εξαιτίας περίπου 10 δημοσιογράφων που είναι μέλη «συγκεκριμένων κύκλων» και δημιουργούν την αρνητική εικόνα για τη χώρα μας”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontra News: Τσίπρας: Οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ώρα που “οι δανειστές σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό”, η κυβέρνηση “είναι ανυποχώρητη στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ”Πρώτη δόση” συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την «πρώτη δόση» μεταρρυθμίσεων συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής θα παρουσιάσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αύριο στο Γιούρογκρουπ. Οι μεταρρυθμίσεις κινούνται στη βάση της πρόσφατης αντιλαϊκής συμφωνίας της κυβέρνησης με την Ευρωζώνη”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση μετά το μήνα του μέλιτος

Η εφημερίδα δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρίας “To the Point” σύμφωνα με την οποία έχει υποχωρήσει το κλίμα ευφορίας των πρώτων ημερών, με το 40,9% των πολιτών να είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Η ανεργία μείωσε το ΑΕΠ κατά 65%

Η εφημερίδα επικαλείται μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που δείχνει αυτά τα αποτελέσματα.

ΠΡΙΝ: Διαγραφή του χρέους τώρα, όχι των δικαιωμάτων μας

Η εφημερίδα γράφει: “Απαραίτητες η ρήξη και η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών (των σωσμένων με δισεκατομμύρια του λαού) και η λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο για τις κοινωνικές ανάγκες! Σε αυτό το έργο θα συμβάλλει η πρωτοβουλία Διαγραφή του Χρέους Τώρα!, η οποία ιδρύθηκε με μαζική διαδικασία την Τετάρτη το απόγευμα”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η ώρα του Τσίπρα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι “ανοικτό” το θέμα του δημοψηφίσματος και μιλά για “διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού σε ανώτατο επίπεδο”.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μυστικό παζάρι για τη λίστα Βαρουφάκη

“Η κυβέρνηση, ευρισκόμενη ανάμεσα στις «συμπληγάδες» των δανειστών, που πιέζουν να υπάρξουν εδώ και τώρα χειροπιαστά μέτρα για να αυξηθούν τα έσοδα και να σταθεροποιηθεί το οικονομικό κλίμα εντός και εκτός συνόρων, και της Κουμουνδούρου που θέτει τις δικές της «κόκκινες γραμμές», περνά ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο, στο αυριανό Eurogroup”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Βαρίδι οι προεκλογικές υποσχέσεις

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “όσο ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος για τον τόπο”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 53 δισ. πήρε η Μέρκελ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσα είναι τα χρήματα που έδωσαν οι “χρεοκοπημένοι Έλληνες”, για γερμανικά προϊόντα, πέρα από όσα δόθηκαν για “λέοπαρντ”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μακροζωία και υγεία μέσω της ψυχολογίας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως βιώνουν καρδιακά προβλήματα και ειδικά στη χώρα μας ο αριθμός των ασθενών είναι αποκαρδιωτικός. Αλλά η αισιοδοξία μπορεί να μειώσει δραστικά τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου”...

FREE SUNDAY: Επικίνδυνη ελληνική εξαίρεση

Η εφημερίδα υπογραμμίζει “συνθήκες ασφυξίας εδώ, ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη” και προσθέτει: “Αγωνιώδης αναζήτηση συμμαχιών σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον”.

Real News: Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω

Η εφημερίδα αποκαλύπτει "εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ “o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη”. Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα εμφανίζουν “δυσαναλογία, κατά το έτος 2011, μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα”, ενώ για το έτος 2012, ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να “απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του”.