Ανώφελη, για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για όσους είχαν "παγωμένα" χρέη, η ρύθμιση - εξπρές της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.

Όπως διαπίστωσαν οι οικονομικά υπεύθυνοι της ΠΑΕ, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Κι αυτό επειδή τα χρέη του ΠΑΟΚ δεν "έτρεχαν", αλλά είχαν παγώσει. Έτσι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, δεν μπορούν να δώσουν τα 10 εκ. ευρώ του αρχικού κεφαλαίου και να ξεμπερδεύουν, αλλά πρέπει να καταβάλουν όλο το ποσό (περίπου 27 εκ. ευρώ), καθώς αυτό αποτελείται από το αρχικό κεφάλαιο και τα πρόστιμα. Η ρύθμιση - εξπρές δεν αφορά τα πρόστιμα, αλλά μόνον τις προσαυξήσεις...

Λύσεις υπάρχουν δύο (η μία προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ και όσων χρωστούν κεφάλαιο και πρόστιμα και η άλλη  προς το συμφέρον του κράτους): Να περάσει τάχιστα τροπολογία στην οποία να περιλαμβάνεται και η λέξη "πρόστιμα" στο υπάρχον άρθρο, ή να μπει ο ΠΑΟΚ στη σειρά και να περιμένει να ανοίξει η ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αδύνατα σημεία των λύσεων: Σήμερα είναι Δευτέρα κι αν δεν γίνει κάτι ως το βράδυ, έρχεται η παραμονή και η 25η Μαρτίου. Έτσι, επόμενη μέρα για να περάσει κάτι τέτοιο θα είναι η Πέμπτη. Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα έχει μιάμιση μέρα, για να ενταχθεί στη ρύθμιση που, ούτως ή άλλως, λήγει την Παρασκευή.

Στην περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίσει να ενταχθεί στις 100 δόσεις, θα δίνει περίπου 250.000 ευρώ το μήνα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...