Προσπάθησαν να απαγάγουν αρτοποιό για 5.000 ευρώ!

Ως δράστες φέρονται 43χρονος Έλληνας και 36χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι, το βράδυ της 23 Μαρτίου 2015, πλησίασαν τον 42χρονο αρτοποιό, σε δρόμο της Πυλαίας, με αυτοκίνητο στο οποίο προσπάθησαν να τον επιβιβάσουν με τη βία. Ο αρτοποιός αντέδρασε και, τελικά, οι επίδοξοι απαγωγείς έφυγαν άρπαγοι.

Ο 42χρονος αρτοποιός προσέφυγε στην αστυνομία -όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Όπως εξιστόρησε, το Μάρτιο του 2014, μαζί με τον 43χρονο Έλληνα που συνελήφθη, άνοιξαν αρτοζαχαροπλασείο στον Εύοσμο. Λίγους μήνες αρότερα, ο 43χρονος αποχώρησε, ζητώντας από τον αρτοποιό να του δώσει πίσω όσα χρήματα είχε βάλει στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αρτοποιού, επέστρεψε, σταδιακά, στον πρώην συνεταίρο του, 21.000 ευρώ που είχε βάλει στην κοινή επιχείρηση. Εκείνος, όμως, επέμενε ότι έπρεπε να πάρει άλλες 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2015, ο 43χρονος, μαζί με άγνωστο άτομο, πήγαν στο γραφείο του 42χρονου και τον απείλησαν για να τους δώσει, με το ζόρι, τα χρήματα.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, ο 43χρονος συνελήφθη στο Πανόραμα κι ο 36χρονος αλλοδαπός στη Σίνδο. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο για τον 43χρονο Έλληνα  και για παράβαση του Κ.Ο.Κ. από τον αλλοδαπό.

Οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα.