Με τη συζήτηση στη Βουλή, για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές, ασχολείται, ως επί το πλείστον, ο σημερινός (Τρίτη 31 Μαρτίου 2015) Τύπος.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Ψηφίζουν» Θεσσαλονίκη 9 στους 10 τουρίστες

Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων κι επισημαίνει ότι "την ικανοποίησή τους εκφράζουν Ελληνες και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τη «νύμφη του Θερμαϊκού», με το 91% να δηλώνει ότι θα τη σύστηνε σε φίλους και γνωστούς. Η προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης, η γαστρονομία της, οι αρχαιολογικοί της χώροι και ο πολιτισμός είναι οι βασικοί λόγοι που οι τουρίστες την επιλέγουν ως city break προορισμό, ενώ ένας στους τρεις επισκέπτεται την πόλη για τις εκδηλώσεις της και για το εμπορικό της κέντρο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μάχη για το δώρο"

Η εφημερίδα γράφει "αγκάθια στη διαπραγμάτευση ο 13ος (για χαμηλοσυνταξιούχους), η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, οι ομαδικές απολύσεις και οι συντελεστές του ΦΠΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Μετωπική στη σκιά της διαπραγμάτευσης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση των αρχηγών χθες στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Την υιοθέτηση κόκκινων γραμμών, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τρόμος στο Ισραήλ από την προφητεία του Αγιου Φιλουμενου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Πούτιν ετοιμάζει «χρυσό ρούβλι» και «παλαιστινιακή Ιερουσαλήμ»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο σε πρόωρες, κατάργηση φοροαπαλλαγών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "«νέα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και των πρόωρων συντάξεων περιλαμβάνονται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ομάδα των Βρυξελλών, στέλνοντας παράλληλα στις ελληνικές καλένδες την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον ΦΜΑΠ και την αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Συνταγή καταστροφής"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Παγκόσμια Οικονομική Ιστορία σίγουρα θα καταγράψει την περίπτωση της Ελλάδος ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα περιγράφει πώς το πολιτικό σύστημα της χώρας διέλυσε την ελληνική οικονομία".

Η ΑΥΓΗ: "Στηρίξτε τις εθνικές «κόκκινες γραμμές»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ευθεία πρόσκληση -που έμεινε αναπάντητη- προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τους συνεταίρους της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ώστε αυτές να γίνουν εθνικές, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η λίστα πάει κι έρχεται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην πλέον κρίσιμη φάση μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που έχουν στη διάθεσή τους την κοστολογημένη, χωρίς υφεσιακά μέτρα, πρόταση της ελληνικής πλευράς. Η κυβέρνηση προτείνει εισπρακτικά μέτρα 4 δισ. ευρώ, με την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, με τον ηλεκτρονικό τζόγο και τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν έσοδα διπλάσια του δημοσιονομικού κενού των 2,1 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οξυνση χωρίς ενημέρωση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία ο κ. Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών και να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της Αθήνας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πώς βλέπουν την πόλη οι τουρίστες

"Είναι μία ωραία πόλη, έχει ευγενικούς ανθρώπους, αλλά ταλαιπωρείται από την ηχορύπανση και την έλλειψη πρασίνου, μέσων μαζικής μεταφοράς και δομών πληροφόρησης. Αυτή είναι η εικόνα την οποία έχουν για τη Θεσσαλονίκη οι τουρίστες που την επισκέπτονται με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας της gbr consulting για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης", γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο φως η λίστα Βαρουφάκη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη λίστα των προτάσεων προς τους Θεσμούς έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω κύκλων του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο τέλος της διαπραγμάτευσης ο λαός θα είναι στη γωνία αν δεν οργανώσει την αντεπίθεσή του"

Η εφημερίδα σημειώνει "η «υπερήφανη διαπραγμάτευσή» σας αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που επιδιώκετε να υπηρετήσετε, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Διαπραγματεύεστε για να διασφαλίσετε περισσότερο κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συναίνεση μηδέν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια συνεδρίαση προεκλογικού ύφους -η οποία χρωματίστηκε για άλλη μια φορά από τις διαδικαστικές παρεμβάσεις της Προέδρου της Βουλής που οδήγησαν στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έμεινε εκτός συζήτησης το ζητούμενο μιας ειλικρινούς συναίνεσης: οι πολιτικοί αρχηγοί αρκέστηκαν σε γενικόλογες αναφορές περί συναίνεσης, αλλά κυριάρχησαν οι προσωπικές επιθέσεις και η εντονότατη κριτική τόσο για τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη εκπλήσσει θετικά τους επισκέπτες της!

"Ιδιαίτερα αγαπητή πόλη για τους επισκέπτες της αναδεικνύεται -για μια ακόμη χρονιά- η Θεσσαλονίκη, καθώς ο προορισμός αξιολογείται με πολύ υψηλό ποσοστό τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους αλλοδαπούς. Η προσωπικότητα της πόλης, η γαστρονομία, οι αρχαιολογικοί χώροι και ο πολιτισμός, είναι οι κυριότεροι λόγοι ενός city break στη Θεσσαλονίκη, ενώ, όπως προκύπτει, οι επισκέπτες εκπλήσσονται θετικά από το ταξίδι τους στην πόλη", λέει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Χρυσός στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας

"Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα «Σαμπάχ» επιχείρησε να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, με αφορμή το βιβλίο του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Ferhat Asian. Ο Τούρκος καθηγητής, στο βιβλίο του με τίτλο «Agya Sofya Efsanelery», που σημαίνει «Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας», ποσότητες χρυσού και ασημένια υλικά, τα οποία θεωρήθηκε από τους κατασκευαστές ότι θα προστατεύουν το κτίσμα από κάθε καταστροφή", λέει η εφημερίδα.

Kontranews: "Ελληνας εφοπλιστής διακινεί το λαθραίο πετρέλαιο των τζιχαντιστών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, για τα νταραβέρια που έχουν αναπτύξει οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους με Ελληνες και Τούρκους εφοπλιστές και λαθρεμπόρους".

Star Prsess: Σφάζονται οι αστρολόγοι για τη μοίρα του παιδιού

Στη γέννα της Ελένης Μενεγάκη αναφέρεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λίστα ιδιωτικοποιήσεων με ΟΛΠ και αεροδρόμια"

Η εφημερίδα σημειώνει "μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ, τα οποία στηρίζονται κυρίως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία περιλαμβάνονται τη λίστα της Αθήνας τμήμα της οποίας διέρρευσε χθες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στα 3,7 δισ. ευρώ ο λογαριασμός"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εισπρακτικά μέτρα ύψους 3,27 δισ. ευρώ, αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αλλά και «παροχές» 1 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η αρχική λίστα των μέτρων που έχει υποβάλει η κυβέρνηση το Brussels Group".