Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab) παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στις 16:30, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου "TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP" με ακρωνύμιο "TRIGGER", το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. 

Σκοπός του επιχειρηματικού εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης και κόμβος συναναστροφής των ωφελουμένων του έργου με επιχειρήσεις, καταξιωμένους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες και ειδικούς, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης ερωτημάτων, ανταλλαγής εμπειριών και επίλυσης πρακτικών ζητημάτων που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση και την οργανική ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει o κ. Μαρίνος Τσαγκαράκης, Υποδιευθυντής του ΣΕΒΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κώστας Τραμαντζάς, Στέλεχος Ανάπτυξης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., θα παρουσιάσει το "Thessaloniki Smart Up Innovation Hub", τον συνεργατικό χώρο για νέους επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα ενώ ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Integration Novelty Ltd, Δρ. Ευάγγελος Αγγελόπουλος, θα αναπτύξει την έννοια του Startup και θα αναφερθεί στην δύναμη του πλήθους στην επιχειρηματικότητα. Ο κ. Γιάννης Ξανθάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Winnersfund, θα παρουσιάσει τις νέες πηγές χρηματοδότησης και με διαδραστικές μεθόδους θα μας παροτρύνει να μάθουμε από τις αποτυχίες και ο κ. Αντώνης Κουρής, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής Respi Inc., θα μιλήσει για την πορεία από την ιδέα στο προϊόν. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και θα ακολουθήσει cocktail. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και να κάνετε προεγγραφή από εδώ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε με τον ΣΕΒΕ: τηλ 2310 535333 ή info@seve.gr