Τέλος στη δράση των δύο ημεδαπών διαρρηκτών έβαλε η Αστυνομία με τη σύλληψή τους. Παραπέμπονται άλλα έντεκα άτομα για αποδοχή των κλοπιμαίων.>>>

"Πονοκέφαλο" για την αστυνομία της Χαλκιδικής αποτελούσε η δράση των δύο ημεδαπών διαρρηκτών, ηλικίας 18 και 28 ετών. Οι δυο τους είχαν "χτυπήσει" δώδεκα εξοχικές κατοικίες στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και γι' αυτό σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Παράλληλα στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα έντεκα άτομα, ηλικίας από 23 έως 46 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ο 28χρονος μαζί με τον 18χρονο, ενεργώντας από τον Αύγουστο του 2014 και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέρρηξαν συνολικά δώδεκα εξοχικές κατοικίες και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 8.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούσαν αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα κλοπιμαία τα είχαν πουλήσει σε συνολικά έντεκα άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.