Η επόμενη μέρα της επταμερούς των Βρυξελλών απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Σάββατο 21 Μαρτίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Eυκαιρία για οφειλέτες στην εφορία

H εφημερίδα δημοσιεύει αναλυτικό οδηγό με τα βήματα που πρέπει να κάνετε και πού θα βρείτε πόσα χρωστάτε και τι πρέπει να πληρώσετε στην εφορία. Όπως επισημαίνει "η ειδική εφαρμογή του taxisnet για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου, δίνοντας την ευκαιρία, για μία και μοναδική φορά, στους οφειλέτες να πληρώσουν τη βασική οφειλή και να διαγράψουν το σύνολο των προσαυξήσεων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μάσκα οξυγόνου

Έτσι χαρακτηρίζει η εφημερίδα τη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι πάμε "προς έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για να σταματήσει (εάν και εφόσον) η ασφυξία.

ΕΘΝΟΣ: 12 αλλαγές στους φόρους το 2015

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αλλάζει ο φετινός λογαριασμός της Εφορίας για τον φόρο εισοδήματος για αγρότες, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, ενοίκια, τόκους καταθέσεων, εκπτώσεις φόρου και μισθωτούς με μπλοκάκια. Νέο καθεστώς ισχύει και για το «πόθεν έσχες»"...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μαύρο Πάσχα και... φτωχό καλοκαίρι"!

Η εφημερίδα γράφει: "Προς εκπλήρωση η προφητεία του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγίδα... φόρου μπλοκάρει τη ρύθμιση - εξπρές

Oπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, "οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, έχοντας λάβει σχετική οδηγία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αρνούνται να διαγράψουν προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής σημαντικού ύψους, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί από φορολογικούς ελέγχους, καθώς θεωρούν ότι οι προσαυξήσεις αυτές είναι μέρος των αρχικών οφειλών! Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την ερμηνεία που έχει κάνει η ΓΓΔΕ στη διάταξη που προβλέπει τη ρύθμιση-εξπρές, τα ποσά αυτά έχουν κεφαλαιοποιηθεί και πρέπει να συνυπολογίζονται στα «αρχικά βεβαιωθέντα ποσά»".

ΕΣΤΙΑ: Για το θεαθήναι η διαπραγμάτευσις


Η ΑΥΓΗ: Προχωράμε με το πρόγραμμά μας

Γράφει η εφημερίδα: Αφετηρία για μια νέα περίοδο σταθεροποίησης και ανάπτυξης της χώρας αποτελεί η συμφωνία της "μίνι συνόδου" των Βρυξελλών, καθώς, κατά κοινή παραδοχή (Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ), η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των μελλοντικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Πλέον, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μπορούμε "να διαπραγματευόμαστε, αλλά και να κυβερνάμε, να διαπραγματευόμαστε και να νομοθετούμε το πρόγραμμά μας... Οι υφεσιακές πολιτικές και τα e-mail Χαρδούβελη ανήκουν στο παρελθόν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Ο χρόνος είναι χρήμα

"Τη λίστα με μη υφεσιακές μεταρρυθμίσεις, που θα επιφέρουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καλείται να συντάξει τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση. Ξεκίνησαν ήδη οι συσκέψεις για τον εμπλουτισμό και την κοστολόγηση της λίστας. «Ανάσα» 2 δισ. ευρώ από τον Γιούνκερ για την ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία", γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πονοκέφαλος" η νέα λίστα

H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "πλέον η κυβέρνηση καλείται να διαμορφώσει μια λίστα που θα εξειδικεύει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να προχωρήσουν. Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ αναφέρθηκε στην έκθεση της τρόικας της 10ης Δεκεμβρίου που αξιολογούσε τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μόλις στα 15 τους εθίζονται στην κάνναβη

Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, σύμφωνα με την οποία "πολλοί έφηγοι πίνουν και καπνίζουν σε καθημερινή βάση"

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πακέτο Γιούνκερ" 2 δισ. ευρώ

Πρόκειται για χρήματα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τα νέα μέτρα Τσίπρα

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως είναι έτοιμη η λίστα Τσίπρα με τα νέα μέτρα κι επισημαίνει τα εξής: "Αλλαγές στο ασφαλιστικό και καθεστώς ΦΠΑ, αποφάσεις έκπληξη και φοροδιαφυγή, πακέτο αποκρατικοποιήσεων και μαχαίρι σε διαφθορά- διαπλοκή".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Γκάλοπ: Στο ευρώ πάση θυσία λέει το 84%

Προβάδισμα 26,7% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»,

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επιβεβαιώνουν τις αντιλαϊκές συμφωνίες και δεσμεύσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προχτεσινή συνάντηση, που επιβεβαίωσε την αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και την ταχύτερη υλοποίησή της, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, ούτε απ' τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ ούτε απ' τη συνάντηση με την Μέρκελ που ακολουθεί. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη συνέχιση μιας πολιτικής που, όπως κι αν ονομαστεί, τελικά το λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο λαός".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Το μενού Τσίπρα με τις 5+1 συνταγές

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Τόσο κοντά, τόσο μακριά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αγώνα δρόμου -με αντιπάλους το χρόνο και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της- οδηγεί την κυβέρνηση η νέα συμφωνία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νικήστε την άνοια μένοντας δραστήριοι 

"Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν μια ζωηρή κοινωνική ζωή - κάνοντας εθελοντισμό, μαθαίνοντας νέα πράγματα συνεχώς και συμμετέχοντας σε κοινωνικές δραστηριότητες - προστατεύονται καλύτερα έναντι της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα", λέει η εφημερίδα. 

ESPRESSO Weekend: Μεγάλα ονόματα στον οίκο της ηδονής

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "παιχνίδια υποταγής και φετιχισμού στην καρδιά της Αθήνας".

KONTRA NEWS: Οι Γερμανοί θα μας πάρουν και την Ακρόπολη!

Στο πρωτοσέλιδο του Σπίγκελ αναφέρεται η εφημερίδα, η οποία γράφει: "Με ένα πραγματικά ασυνήθιστο εξώφυλλο «χτυπά» ξανά το περιοδικό Der Spiegel ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά και συγκεκριμένα στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας. Ειδικότερα, το γνωστό γερμανικό περιοδικό κυκλοφορεί με τίτλο: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη»". Ως γνωστόν, το περιοδικό έχει τοποθετήσει την Άγγελα Μέρκελ στη γνωστή φωτογραφία με τους αξιωματικούς των Ες Ες στην Ακρόπολη.

PRESS TIME: Διαστάσεις μάστιγας η "μόδα" του bullying

Συνέχεια στο θέμα Γρηγοράκη δίνει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Γερμανικό "πάρτι" φοροδιαφυγής στην Ελλάδα!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes-Benz και BMW εξαπάτησαν το ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας την παρέμβαση του ΣΔΟΕ. 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελευταία ευκαιρία

H εφημερίδα επισημαίνει: "Οι όροι για να βρεθεί οριστική λύση στο Eurogroup της επόμενης Παρασκευής. Ποιες μεταρρυθμίσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση".

Η ΑΞΙΑ: Οι υπόγειες διαδρομές κυβέρνησης, ολιγαρχών και τηλεοπτικών σταθμών

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "πάρε-δώσε του ΣΥΡΙΖΑ με τους 'νταβατζήδες' της εξωθεσμικής εξουσίας.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι περιλαμβάνει η νέα λίστα μεταρρυθμίσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η λίστα μεταρρυθμίσεων θα κατατεθεί το συντομότερο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας. Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα, τόνισε".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Το deja vu του Αλέξη και το αίνιγμα Λαφαζάνη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "έπειτα από έναν χαμένο μήνα, που κόστισε ακριβά σε καταθέσεις και οικονομία και πάγωσε την επιχειρηματικότητα, επιστρέψαμε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου".