Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε επίπεδο περικοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 



«Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η αύξηση της ρευστότητας θα επέλθει μέσω της διευκόλυνσης των φορολογουμένων που έχουν οφειλές. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ σήμερα στο Παρίσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής της παλιάς εργαλειοθήκης και πως έχει ζητηθεί από τον οργανισμό να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις βολές που εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αστική ευγένεια και τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει θίξει ποτέ κανέναν.

Στο μεταξύ, σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.