Νέα σύμβαση με ιδιώτη, για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ετοιμάζεται να υπογράψει ο δήμος Θερμαϊκού.


Όπως ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός με ωφέλεια για το δήμο 350.000 ευρώ (ο διαγωνισμός της προηγούμενης αρχής επέλεξε τη συμφέρουσα προσφορά).

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού υποστηρίζει ότι "παρέλαβε διαλυμένο εξοπλισμό κι έναν στόλο απορριμματοφόρων με οχήματα παλιά και ασυντήρητα, σχεδόν κατεστραμμένα". Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η συνεργασία του δήμου με τον ιδιώτη θα μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε, με την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες με την απαιτούμενη πληρότητα, ενώ  την αποκομιδή στην Αγ.Τριάδα την αναλαμβάνει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

«Η καθαριότητα αποκαταστάθηκε στο δήμο μας τους τελευταίους μήνες, από τη σημερινή δημοτική αρχή. Η προεκλογική μας δέσμευση για πλήρη αυτονομία και επάρκεια της υπηρεσίας καθαριότητας ισχύει εις το ακέραιον. Δυστυχώς παραλάβαμε ένα δήμο με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και οργανωτικές αδυναμίες, που προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε», υποστηρίζει ο κ. Μαυρομάτης.