Νέα καταδίκη για τον Παύλο Ψωμιάδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της "Ασπίς" -αυτήν τη φορά σε δεύτερο βαθμό. Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ιγα έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Ο Ψωμιάδης ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης, για παρόμοιο αδίκημα και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η δικογραφία περιελάμβανε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πρώτη, σύναψε συμβόλαιο για ασφάλεια ζωής με ιδιώτη αποσκοπώντας να πάρει, συνολικά, 83.000 ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε φυλάκιση 2 ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, καθώς η επιταγή που εκδόθηκε με τη λήξη του συμβολαίου ήταν ακάλυπτη (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ).

Στη δεύτερη περίπτωση καταδικάστηκε για απάτη κατ' εξακολούθηση με ζημιά ιδιαίτερα μεγάλη σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή (το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή). Η υπόθεση αυτή αφορούσε εξαπάτησε δυο κατοίκων του Αγίου Πνεύματος Σερρών, οι οποίοι κατέθεσαν 40.000 ο πρώτος και 35.000 ευτώ ο δεύτερος για να πάρουν τόκο 7,5%. Οι επιταγές που τους έδωσε, όμως, ήταν ακάλυπτες.