efimerides_03.jpg

Με τον ερχομό στη χώρα του Γκρουπ των Βρυξελλών, όπως θα αποκαλείται, πλέον, η Τρόικα, ασχολούνται στην πρώτη τους σελίδα οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Μπλόκο» στο ταμείο του δήμου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “συναγερμό έχει σημάνει στο δήμο Θεσσαλονίκης η δέσμευση 30.115.706 ευρώ που του ανήκουν, από τη Δ’ ΔΟΥ, για τα γνωστά χρέη του σκανδάλου της υπεξαίρεσης επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. Ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, είναι έξω φρενών και ετοιμάζεται να ζητήσει την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, καθώς, όπως επισημαίνει, το ζήτημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της ασυνεννοησίας των υπηρεσιών των δύο υπουργείων”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σύραξη με το Δ' Ράιχ!"

Η εφημερίδα γράφει "στα άκρα η σύγκρουση με τη Γερμανία για τις αποζημιώσεις και τη διαπραγμάτευση. Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για τις διεκδικήσεις! Βερολίνο: Να πάτε στα διεθνή δικαστήρια".

ΕΘΝΟΣ: "Ευνοϊκοί όροι για σύνταξη στις γυναίκες"

Η εφημερίδα σημειώνει "τη δυνατότητα εξόδου από την αγορά εργασίας έχουν οι ασφαλισμένες που θα αξιοποιήσουν μια σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων. Κερδισμένες είναι γυναίκες που πρόλαβαν να ασφαλιστούν μέχρι το τέλος του 1992".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στρατηγός Αϋφαντής: Καθόμαστε πάνω σε... 10 τρισεκατομμύρια $"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιβεβαίωση της αξίας του Εθνικού μας Πλούτου και από το εγκυρότατο Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στάση πληρωμών στο μέρισμα 230.000 συνταξιούχων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα διαθέσιμα του Ταμείου με βάση το καταγραφόμενο μηνιαίο έλλειμμα επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων Απριλίου".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς αποκτάται φορολογική συνείδησις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μας μιλούν διαρκώς οι κυβερνώντες για την ανάγκη δημιουργίας φορολογικής συνειδήσεως στους πολίτες. Ομως με τα προτεινόμενα μέτρα (δυνατότης αναδρομικής υποβολής δηλώσεως, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις), επιτυγχάνουν το αντίθετο".

Η ΑΥΓΗ: "Μάχη για την ανάπτυξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιθετικά κινείται η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο να περάσει σύντομα σε μια νέα φάση σταθερότητας και ανάπτυξης για τη χώρα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με αποδείξεις και ονόματα"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "τη «σκληρή γραμμή» της κυβέρνησης για φοροελέγχους στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το «τέχνασμα» των τριγωνικών συναλλαγών, εγκαινίασε στη Βουλή ο Δημήτρης Στρατούλης. Οπως ανέφερε, θα μπει τέλος σε σκανδαλώδεις τροπολογίες τύπου Στουρνάρα, με τις οποίες γλίτωσαν από πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ Μότορ Οϊλ και ΕΛΠΕ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διαπραγμάτευση σε δόσεις"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε... δόσεις θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές, η οποία άρχισε μεν χθες στις Βρυξέλλες για να διακοπεί όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά τη νύχτα και να συνεχιστεί τη Δευτέρα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: TEE: Κραυγή για τη Θεσσαλονίκη

Το υπόμνημα του ΤΕΕ, το οποίο απέστειλε χθες το Επιμελητήριο σε δυο υπουργεία, και στο οποίο υπάρχουν οι θέσεις του για θέματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψυχροπολεμικό κλίμα Μαξίμου - Βερολίνου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, μετά τα καρφιά και την επιθετικότητα Σόιμπλε φτάνοντας στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στις ελληνογερμανικές σχέσεις, με στόχο να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ο «αέρας» εθνικής υπερηφάνιας που εντοπίζεται στο εσωτερικό της Ελλάδας και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στο Βερολίνο ότι η διαπραγμάτευση απαιτεί αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό και της «νέας συμφωνίας»"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στους ήδη ανεξόφλητους λογαριασμούς από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, τώρα θα προστεθεί και ο νέος λογαριασμός από τη νέα συμφωνία, που θα πληρώσει ο λαός που μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει να ματώνει".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπρα ντε φερ διαρκείας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άρχισαν χθες, στο Μέγαρο Καρλομάγνος, οι τεχνικές διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας και των δανειστών. Την προηγούμενη Δευτέρα όμως στο Eurogroup ο Γερούν Ντεϊσελμπούμ κατέστησε σαφές στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι αν η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ δεν θα προκληθεί πρόβλημα".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα μαύρα ταμεία του μνημονίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα «μαύρα ταμεία» που δημιουργήθηκαν την περασμένη πενταετία αναμένεται να εστιαστεί το ενδιαφέρον της εξεταστικής ή προκαταρκτικής επιτροπής για τα μνημόνια - για την ακρίβεια πως φτάσαμε σε αυτά -, η οποία θα συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

“Με μία θαρραλέα στάση, η ελληνική κυβέρνηση τολμάει να διεκδικήσει ουσιαστικά τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, προκαλώντας τεταρταίο πυρετό στους Γερμανούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε από το βήμα της βουλής πως μπορεί να υπογράψει κατάσχεση γερμανικών περιουσιών για το Δίστομο, ενεργοποιώντας παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2000. Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος αποκάλυψε πως βρήκε ένα «θησαυρό» από 400.000 έγγραφα της γερμανικής Βέρμαχτ που ομολογούν τις καταστροφές που έγιναν στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Δουλειά όνειρο με δώρο Harley

“Ζητείται Έλληνας easy rider για να κάνει το κέφι του και να τα πάρει όλα”, λέει η εφημερίδα.

Kontranews: "Εισαγγελέας καλεί Σημίτη να καταθέσει για τις μίζες των εξοπλιστικών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόταση βόμβα από την εισαγγελέα έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκαλεί πανικό στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η ιδιότυπη ασυλία του οποίου σε σχέση με την εμπλοκή του στις γιγαντιαίες προμήθειες από γερμανικούς κολοσσούς, φαίνεται να τελειώνει".

Star Press: Ιερός πόλεμος για τον εσταυρωμένο που δακρύζει

Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του Ασπρόκαμπου, φιλοξενεί δηλώσεις κατοίκων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι “θέλουν να τους πάρουν τον εσταυρωμένο” και επισημαίνει ότι είναι “κλειστός ο ναός, με αναρρωτική άδεια ο ιερέας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα από τις Βρυξέλλες περιμένει ο Μ. Ντράγκι"

Η εφημερίδα σημειώνει "καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους θεσμούς, που πλέον απέκτησαν νέο όνομα και στο εξής θα αποκαλούνται «Brussels Group»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο «κυνήγι» του χρόνου και της χρηματοδότησης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με καθυστέρηση τριών εβδομάδων ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της Ελλάδας για την αξιολόγηση του πρώτου πακέτου διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".