Σε 24ωρη απεργία έχουν κατέλθει, σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, οι εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός. Στο πλαίσιο της απεργίας προχώρησαν σε δυο συγκεντρώσεις, στις 10 το πρωί.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως “ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις που θέτουν πιο πολύ από ποτέ σε κίνδυνο το μέλλον μας”, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι αναφέρονται στην ακύρωση των αποφάσεων που αφορά τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στις Σκουριές.

Το πρώτο σημείο συγκέντρωσης ήταν η αερογέφυρα Στρατωνίου, εκεί όπου βρέθηκαν εργαζόμενοι από το Σταυρό, την Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, τη Στρατονίκη, τα Στάγειρα, τη Βαρβάρα, την Ιερισσό, τα Ν. Ρόδα, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιάνη.
 
Το δεύτερο σημείο συγκέντρωσης ήταν ο κόμβος Γοματίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι από το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, την Αρναία, το Στανό, τη Μ. Παναγία, το Γομάτι, τα Πυργαδίκια και τα Πλανά.
 
Στα παραπάνω σημεία του οδικού δικτύου της ΒΑ Χαλκιδικής οι εργαζόμενοι μοίραζαν ενημερωτικό έντυπο στους διερχόμενους οδηγούς για τα προβλήματα που προκάλεσαν στον εργασιακό βίο τους οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι είναι καθ΄όλα νόμιμη.