istioploia_01.jpg

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν οι αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 Νέων – Νεανίδων Ιστιοπλοΐας . Η διοργάνωση θα γίνει από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Ανδρέας Κοσματόπουλος ορίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή ως ο Event Manager του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 Νέων – Νεανίδων 2015 που θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 31 Ιουλίου στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Ο Ανδρέας Κοσματόπουλος(φωτογραφία κάτω), αθλητής του ΝΟΘ από το 1978 ως και σήμερα, έχει συμμετάσχει πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η εμπειρία του (Event Manager του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 470 Ανδρών Γυναικών) σε συνδυασμό με τις πιστοποιημένες γνώσεις του, (Master Οργάνωσης Αγώνων) τον καθιστούν μια ιδανική επιλογή.

Οι πρώτοι αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 Νέων – Νεανίδων Ιστιοπλοΐας διεξάχθηκαν το 1979 στην Ιταλία και έκτοτε καθιερώθηκαν. Η συμμετοχή αυξήθηκε ραγδαία και από το 1995 όπου τα όρια ηλικίας άλλαξαν και δικαίωμα συμμετοχής είχαν όσοι ήταν κάτω των 21 ετών, με συμμετοχή 121 σκαφών εκείνη τη χρονιά και 28 κρατών.

Ποιος είναι ο ΝΟΘ

Kosmatopoulos2-eventweb.jpg
Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1931, είναι το αρχαιότερο ναυταθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκη και από τα παλαιότερα της χώρας. Τα πρώτα τριάντα χρόνια ο Ν.Ο.Θ. στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενη παραθαλάσσια οικοδομή κοντά στο σημερινό Μέγαρο Μουσικής.

Το 1964 μετακόμισε στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του που περιλαμβάνουν γραφεία, εντευκτήρια αθλητών και μελών, νεώσοικους κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας, κλειστό κωπηλατήριο, γυμναστήριο, μαρίνα για τον ελλιμενισμό των σκαφών μελών του, γήπεδα αντισφαίρισης, εστιατόριο και κυλικείο.

Ο ΝΟΘ έχει διοργανώσει στις εγκαταστάσεις του σειρά παγκοσμίων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, στα οποία οι αθλητές του έχουν να παρουσιάσουν συνεχείς διακρίσεις και μετάλλια.