Εσωκομματικές αντιδράσεις καταγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του άρθρου 24 στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που προβλέπει την απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ.


Σύμφωνα με το Mega, οι βουλευτές ζητούν την απόσυρση του άρθρου, διαφωνώντας με την εν λόγω ρύθμιση, διότι όπως αναφέρουν δεν ξέρουν ούτε ποιο θα είναι το νέο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε πότε θα έρθει ο νόμος, ούτε και το ακριβές περιεχόμενό του.

Σε σύσκεψη που είχαν με τη Νάντια Βαλαβάνη το πρωί της Πέμπτης και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση στην Επιτροπή, ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου με την αναπληρώτρια βουλευτή Οικονομικών να τονίζει ότι θα μεταφέρει τις ενστάσεις τους.

Στο μεταξύ, ορίστηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά τη θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή. Νέος πρόεδρος ο Στέργιος Πιτσιόρλας και νέος διευθύνων σύμβουλος ο Αντώνης Λεούσης. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αλλαγή του ΤΑΙΠΕΔ με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσία. Οι αλλαγές θα γίνουν σε συνεννόηση με τους εταίρους, είπε ο Γ. Δραγασάκης.