Τις μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Αρχαιολογίας παρουσιάζει η εκπομπή "Ένα βιβλίο, ένα ταξίδι", της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.


Στην εκπομπή, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. και την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 10 μ.μ., θα παρουσιαστεί ρεπορτάζ από τους βασιλικούς τάφους των Αιγών, από το πλοίο Κυρήνεια ΙΙ, από τη θαμμένη πολιτεία του Ακρωτηρίου της Θήρας και θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Αρχαιολογίας".

Στην εκπομπή, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει από το Φεβρουάριο του 1992  ο Στέλιος Λουκάς, μιλούν: Η Ραχήλ Καπόν για τον τόμο (  ο οποίος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν ) "ΟΙ Μεγάλες Στιγμές της Ελληνικής Αρχαιολογίας", ο Πάνος Βαλαβάνης για το περιεχόμενο του τόμου, η Στέλλα Δρούγου  για τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών , η Φανή Μαλλύχου Τrufano  για την περιπέτεια της Ακρόπολης τον 19ο αιώνα, ο Χάρης Τζάλας για το πλοίο Κυρήνεια ΙΙ και τα χάλκινα αγάλματα από τα βάθη της θάλασσας , καθώς και ο Χρίστος Ντούμας για τη θαμμένη πολιτεία του Ακρωτηρίου της Θήρας.  

Η εκπομπή προβάλλεται και μέσα από το Διαδίκτυο σε όλον τον κόσμο , από τη Διεύθυνση http://www.fm100.gr/