efimerides_05.jpg

Με μια ματιά, πώς είδαν οι σημερινές (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015) εφημερίδες τη συμφωνία στο Eurogroup και οι αναλύσεις του.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: Όμηρος των ελλείψεων η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αστυνομικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, ενώ τρεις ή και τέσσερις υπηρεσίες βγάζουν, για περιπολίες, ένα όχημα…

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Οι συμμαχίες που έφεραν τη συμφωνία"

“Mετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της Παρασκευής, που ήταν η συμφωνία για ένα πρόγραμμα-γέφυρα χωρίς μέτρα λιτότητας, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αποστολή από την Αθήνα της λίστας με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να επικυρωθούν από τους εταίρους”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Φουράκης: Γερμανική συνωμοσία κατά της Ελλάδας"

Η εφημερίδα βρήκε “προφητεία”, όπως την ονομάζει, του αείμνηστου ερευνητή, σε βιβλίο του από το 1997.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Δεσμεύσεις νέου τύπου"

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “μετά την ανάσα που πήρε η κυβέρνηση από το κοινό ανακοινωθέν του άτυπου Eurorgroup της Παρασκευής, έρχεται τώρα η ώρα να επιλέξει αλλαγές σε συγκεκριμένα θέματα που απασχόλησαν τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ελληνικό Μνημόνιο και, παρά τις προσπάθειες, δεν βρήκαν λύση”. 

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Κυρίαρχη χώρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αλλάζει πορεία η χώρα με την αποφασιστική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος, για το χτύπημα της φοροδιαφυγής”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κερδίστε 12 χρόνια αναγνωρίζοντας πλασματικά"

Συμβουλές της εφημερίδας για γρήγορη σύνταξη

Η ΕΠΟΧΗ: "Βήμα εξόδου από την παγίδα λιτότητας".

H εφημερίδα υποστηρίζει πως στις Βρυξέλλες έγινε “συμβιβασμός με θετικό πρόσημο”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τέσσερις μήνες στο "κόκκινο"".

“Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της κυβέρνησης τοποθετείται αύριο κιόλας. Εως το βράδυ της Δευτέρας θα πρέπει να διαμορφώσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων και να το υποβάλει στους εκπροσώπους των τριών θεσμών, ώστε να δρομολογηθεί η έγκριση της παράτασης του προγράμματος, αρχικά από το Eurogroup και στη συνέχεια από τα Κοινοβούλια χωρών της Ε.Ε.”, τονίζει η εφημερίδα.

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "60 μέρες τροχάδην!"

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “συμφωνία για τετράμηνη παράταση της οικονομικής βοήθειας πέτυχε προχθές στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, η οποία στην ουσία όμως έχει στη διάθεσή της μόνο 60 ημέρες, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου, για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να εκταμιευθούν οι εκκρεμείς δόσεις του υφιστάμενου προγράμματος. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει δάνεια προς πιστωτές. Ο χρόνος και τα διαθέσιμα της χώρας και έως τον Απρίλιο είναι οριακά”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Η επόμενη ημέρα σε Ελλάδα – κόμματα

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις προϋποθέσεις της συμφωνίας και τις συνέπειές της.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κούλουμα και χαρταετός".

Η εφημερίδα έχει για πρώτο θέμα την Καθαρά Δευτέρα και τα έθιμά της.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τα μυστικά της νέας συμφωνίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συμφωνία προβλέπει μικρότερο πλεόνασμα, μέτρα για τους φτωχούς, αλλά οι παροχές θα δοθούν σε βάθος τετραετίας, ενώ παίζεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κι όλα τα νομοσχέδια θα έρχονται σε συμφωνία με τους δανειστές…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Υπεύθυνη στροφή Τσίπρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός έκανε στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: " Έντιμος συμβιβασμός"

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, “ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας βίωσε τη διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών και ιδιαιτέρως της Παρασκευής ως «έναν αγώνα επιβίωσης». «Ηταν δύσκολο», εξομολογείται σε συνομιλητές του, αλλά εν τέλει με τις συμμαχίες που έχτισε πέτυχε τη συμφωνία, έναν «έντιμο συμβιβασμό», όπως την αποκαλεί ο ίδιος”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μπαμπούλας της Ευρώπης ο Σόιμπλε"

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα είπε κι έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και τις επιπτώσεις στην ενωμένη Ευρώπη.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένα βήμα μπροστά κατά της παχυσαρκίας

“Η δίαιτα και η γυμναστική δεν μπορούν να νικήσουν την παχυσαρκία, υποστηρίζει ομάδα αμερικανών επιστημόνων. Τέσσερις γιατροί από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ γράφουν ότι, ακόμα και όταν οι ασθενείς χάνουν τα περιττά κιλά, ενεργοποιούνται βιολογικοί μηχανισμοί που τους ωθούν στην ανάκτησή τους. «Προτείνουμε τη χρήση της τροποποίησης του τρόπου ζωής για τη θεραπεία ατόμων με παρατεταμένη παχυσαρκία, αλλά μόνο ως μιας από τις συνιστώσες μιας πολυπαραγοντικής θεραπευτικής στρατηγικής», εξηγούν οι τέσσερις ειδικοί”, λέει η εφημερίδα.

Kontranews: "Χαρίσανε στην Γερμανία τρεις φορές τα υπέρογκα χρέη της".

Realnews: "120 ημέρες στην "εντατική"!"

Η εφημερίδα αναφέρεται στον "ξαφνικό θάνατο" που αποφύγαμε και απαντά στο "γιατί η Μέρκελ δεν πάτησε τη σκανδάλη". Αποκαλύπτει "τι ζητούν οι δανειστές σε αντάλλαγμα για το χρηματοδοτικό "φιλί της ζωής" που μας έδωσαν στο παρά πέντε". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα εξηγεί "γιατί το εξάμηνο της παράτασης έγινε τετράμηνο" και αναφέρει ότι "τα ομολόγα που λήγουν τον Ιούλιο, είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα".