Απίστευτη ρήση από τον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης, για έναν πολιτιστικό θεσμό 50 ετών: "Ποιος τα ξέρει τα Δημήτρια έξω από τον Λαγκαδά", είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης!


Για να απαντήσει στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, ο Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως σκοπός της διοίκησης του δήμου είναι "να διεθνοποιήσει τα Δημήτρια", υποστηρίζοντας πως είναι "ένας θεσμός άγνωστος, ειδικά σε άλλες χώρες"...

Νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης είχε καταθέσει την πρόταση, με αφορμή τον εορτασμό του ιωβηλαίου των Δημητρίων, "να οργανωθεί μια παραγωγή του θεσμού, που να δώσει το στίγμα της στην πόλη". Και είχε τονίσει:

«Δεν είμαστε μίζεροι σε θέμα κόστους, ούτε μπαίνουμε σε θέματα αισθητικής, γιατί αυτά τα θέματα ‘μπάζουν πολύ νερό’. Είδαμε και την δική σας αισθητική, στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Πλατείας Αριστοτέλους. Θα προτιμούσαμε να γίνει μια παραγωγή των Δημητρίων από το να ‘πέφτουν’ προτάσεις στο γραφείο του δημάρχου και της αρμόδιας αντιδημάρχου, για να γίνει, τελικά, ένα μωσαϊκό που δε θα προσφέρει τίποτα», αντιδρώντας και σε μετακλήσεις σχημάτων από το εξωτερικό, χωρίς συνοχή. 

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Μπουτάρης, αντέδρασε -κι αυτός- σε μετακλήσεις λέγοντας πως "αν ζούσε ο Παβαρότι κι αν ερχόταν να τραγουδήσει στη Θεσσαλονίκη, θα είχε εισιτήριο 100 ευρώ"... Προφανώς όταν τραγούδησε στο Θέατρο Γης ο Χοσέ Καρέρας, με ιδιαίτερα χαμηλό εισιτήριο, δεν ήταν μεταξύ των θεατών...