Θριάμβευσαν, σε διεθνή διαγωνισμό αρχαιογνωσίας, που έγινε στην Ιταλία, δυο μαθήτριες της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών.


Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Τατιανή Χατζησταυρίδου, πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό με τίτλο «Τα Πολιτιστικά σύνορα της κοσμοπολίτικης Ευρώπης. Μια ιδιαίτερα σημαντική διαδρομή που συνδέει τον κλασικό με τον σύγχρονο κόσμο», στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητές από σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης. Μοιράστηκε το βραβείο με μαθήτρια του κλασικού σχολείου (Wilhelms Gymnasium) του Μονάχου.

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Μάρθα Λιάκου, καταλαμβάνοντας επίσης πολύ καλή θέση.

Πρόκειται για τον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κλασικών Γλωσσών ( Certamen Europeo delle lingue classiche) που διεξήχθη στη Ρώμη στις 19 Φεβρουαρίου 2015! Ο διαγωνισμός περιελάμβανε κατανόηση αρχαίου ελληνικού, λατινικού και σύγχρονου φιλοσοφικού δοκιμίου γραμμένου στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια οι μαθήτριες συνέταξαν κείμενο δοκιμιακού τύπου στην αγγλική.

Χθες, στο σχολείο βρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προκειμένου να συγχαρεί από κοντά τον Διευθυντή Γεώργιο Βουδούρη και τις μαθήτριες.

«Οι μαθήτριες Τατιανή Χατζησταυρίδου και Μάρθα Λιάκου μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση, αρκεί να υπάρχει όραμα και διάθεση για προσφορά με την ανάλογη στήριξη της Πολιτείας. Με το παράδειγμά τους μας δείχνουν την πορεία που πρέπει να χαράξουμε, ο καθένας από το πόστο του, για να αναδείξουμε τους καλύτερους Έλληνες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. (...)Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η διάκριση προέρχεται από ένα Δημόσιο Σχολείο, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο της Παιδείας στα ελληνικά σχολεία είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης», δήλωσε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.