syriza_agalma_venizelou_20150125_01.jpg

Δε συμφωνεί η Σοσιαλιστική Προοπτική, με τα βήματα που ακολουθεί σε σχέση με τους εταίρους μας στην Ε.Ε., η κυβέρνηση.

 

Με ανακοίνωσή της, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το απόγευμα η Σοσιαλιστική Προοπτική, υπενθυμίζει πώς κατέληγε η ανακοίνωσή της πριν το Γιούρογκρουπ (“Προσοχή, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας και της Αριστεράς”, έλεγε τότε) και επισημαίνει: “Μόλις μια μέρα αργότερα η πολυαναμενόμενη σύσκεψη του Eurogroup έκλεισε με την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου προκαλώντας ένα μούδιασμα στην ελληνική κοινωνία και στις αντινεοφιλελεύθερες, δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις”.

Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Προοπτικής υπογραμμίζουν πως έγκαιρα είχαν διατυπώσει την ανησυχία τους και ζητούσαν “σχέδιο που θα βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα των εμμονών της νεοφιλελεύθερης διεθνούς και των ακόρεστων, άνομων ορέξεων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πιστωτών”.

Για τη Σοσιαλιστική Προοπτική “η έλλειψή ενός τέτοιου σχεδίου καθιστά αδύναμη τη θέση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση”. Εκφράζει, δε, την ελπίδα και πιέζει ώστε “έστω και τώρα, αξιοποιώντας τον όποιο λίγο χρόνο κερδίσαμε, να προχωρήσει η ελληνική Κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση ξεκινώντας από τα μέτρα που θα προτείνει άμεσα, διασκεδάζοντας τις δικαιολογημένες ανησυχίες που προκάλεσε η αποδοχή του προβληματικού κειμένου της 20ης Φεβρουαρίου. Ειδάλλως μας μένει να προειδοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ελπίζουμε τελευταία: ας μη ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση ότι από αυτούς και από το τι θα πράξουν εξαρτάται το μέλλον της πατρίδας και της Αριστεράς”.