Τουλάχιστον 90 στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν, ενώ 82 αγνοούνται, μετά την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού στρατού. Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως έχασαν τη ζωή τους 13 στρατιώτες και άλλοι 157 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ από τη Μόσχα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε τις εκκλήσεις του Κιέβου να σταλούν κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να επιτηρούν την τήρηση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία κι επέμεινε ότι η συμφωνία του Μινσκ πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς έκρινε ακόμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ευθύνη για τη διασφάλιση της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ ανήκει στο Κίεβο.

Επίσης από τη Μόσχα, έγινε γνωστό ότι η Gazprom, η ρωσική δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου, άρχισε να προμηθεύει απευθείας με φυσικό αέριο περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Γκάζπρομ Αλεξέι Μίλερ ανέφερε ότι οι παραδόσεις μέσω των σταθμών άντλησης Προχορόβκα και Πλάτοβο ανέρχονται σε περίπου 12 δισεκ. κυβικά μέτρα την ημέρα.
Ωστόσο, οι ανατολικές περιοχές της χώρας δεν παίρνουν φυσικό αέριο διότι το δίκτυο μεταφοράς έχει υποστεί βλάβες λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Naftogaz.