tsipras_maximou_20150206_01.jpg

Μπορεί να μη συναντηθεί, τελικά, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έχει, όμως, την ευκαιρία να δει αρκετούς άλλους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Με τον Ουκρανό Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία και αναμένεται να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και η Ρωσία για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Ποροσένκο να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.