Εισέβαλαν σε διαμέρισμα υπέργηρης, η οποία ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τον ηλικιωμένο γιο της για να τους ληστέψουν, λίγο έλειψε να τους σκοτώσουν και, για να μπερδέψουν την αστυνομία, άφησαν ίχνη σύμφωνα με τα οποία ήταν... οικοδόμοι και ηλεκτρολόγοι!


Η απίστευτη ιστορία, που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, εκτυλίχθηκε το πρωινό της 30 Δεκεμβρίου 2014. Οι δυο δράστες, ηλικίας 32 και 41 ετών, εξοπλισμένοι με... κατσαβίδια, σφυριά, εργαλειοθήκη μέσης και μια... σκάλα, πήγαν στο διαμέρισμα της 97χρονης, όπου ζει με τον 63χρονο γιο της. Δεν έκαναν κάποιες ιδιαίτερες προσπάθειες να κρυφτούν από τους γείτονες και, σε όλους, έδιναν την εντύπωση εργατών.



Η ανυποψίαστη γυναίκα τους άνοιξε και όταν αυτοί μπήκαν στο διαμέρισμα, χτύπησαν τη γυναίκα και το γιο τους, τους έδεσαν χειροπόδαρα και άρπαξαν όσα κοσμήματα και χρήματα βρήκαν. Παράτησαν δεμένους και βαριά τραυματισμένους μάνα και γιο και έφυγαν, κλείνοντας πίσω τους την πόρτα.

Τους δυο ηλικιωμένους βρήκε, ώρες μετά, δεμένους χειροπόδαρα κι αναίσθητους, συγγενικό τους πρόσωπο. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και , μάνα και γιος, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όταν συνήλθαν από τα τραύματά τους, περιέγραψαν τους δράστες στους αστυνομικούς κι επέμεναν πως ήταν "εργάτες που είχαν δουλειά στην οικοδομή". Το ίδιο έλεγαν και οι περίοικοι. Οι αστυνομικοί, όμως, εντόπισαν τους δράστες, τους συνέλαβαν με βάση εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους και σχημάτισαν δικογραφία.

Στα σπίτια τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του 41χρονου,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά χάπια, αδικήματα για τα οποία και συνελήφθησαν. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά τη ληστεία και απόπειρα δολοφονίας κατά συρροήν. 

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος άντρας, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.