xioni_2.jpg

Αν και τα περισσότερα προβλήματα στις συγκοινωνίες εντοπίζονται στη Νότια Ελλάδα, υπάρχουν και σε Μακεδονία και Θράκη διάφορα σημεία που χρειάζονται προσοχή, ή που έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

 

Αναλυτικά:

Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) στη Ροδόπη.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επίσης, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλαβών από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών, γίνεται με λεωφορεία μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ. Και Άρνισσας – Καϊμακτσαλάν, από 9ο έως 25ο χλμ., στην Πέλλα, στην επαρχιακή οδό Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αρναίας (μέσω Ταξιάρχη) στη Χαλκιδική, στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων Κιλκίς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ, στην Καστοριά.