Στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow, που έγινε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 


Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εκδήλωσης προβολής ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας, παρουσίασε στους μεγαλύτερους τουριστικούς φορείς και δημοσιογράφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τις δυνατότητες και το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με την παρουσία μας στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow διερευνήσαμε τη δυνατότητα προσέλευσης τουριστών από το Ντουμπάι στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς θεωρούμε ότι η περιοχή μας διαθέτει τις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών για να διεκδικήσει με αξιώσεις τουριστικό μερίδιο», τόνισε ο περιφερειάρχης.


Ο κ. Τζιτζικώστας είχε σειρά επαφών με σημαντικούς τουριστικούς φορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Emirates Airline με τον Α’ Αντιπρόεδρο της εταιρείας, Σεΐχη Majid Al Mualla, που είναι και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι και τον Β’ Αντιπρόεδρο, αρμόδιο της Emirates Airline για την Ευρώπη, Thierry Aucoc, με τους οποίους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας, ώστε η αεροπορική εταιρία να εξετάσει την πιθανότητα σύνδεσης του Ντουμπάι με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. 

Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αποστολή τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του Ντουμπάι στην Κεντρική Μακεδονία το επόμενο διάστημα. Μάλιστα την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας από τον κ. Τζιτζικώστα, παρακολούθησε και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Badr Abbas.



«Επενδύουμε στις δυνατότητες της περιοχής μας, με στόχο να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, που σημαίνει νέο εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας και συνολική ανάπτυξη για την περιοχή μας. Πηγαίνουμε απευθείας στις αγορές – στόχους, οι οποίες αποτυπώνονται πολύ συγκεκριμένα στο φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ήδη έχουμε προβάλει την Κεντρική Μακεδονία στις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow συμμετείχαν 71 tour operators και τουριστικοί πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και 17 εκπρόσωποι των κορυφαίων τουριστικών και πολιτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 142 Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις.