Η κυβέρνηση εξετάζει τη συμπερίληψη της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς δυτική και προς της Σταυρούπολη, στον κατάλογο των έργων που θα αναζητήσουν χρηματοδότηση από Σχέδιο Γιούνκερ.



Τα έργα αυτά, όπως και το μετρό, θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Αυτό αποκάλυψε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος συμμετείχε στην ημερίδα για το «Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΕ», του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Όπως είπε, η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ουσιαστικά έτοιμη τη λίστα με τις επενδύσεις που θέλει να εντάξει η Ελλάδα στο Σχέδιο Γιούνκερ και πως στο πλαίσιο αυτό κάνει συγκεκριμένες περιορισμένες αλλαγές.



Ρωτήθηκε αν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχειρηθεί η άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις στα λιμάνια ( από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση απορρίπτει την πώληση των ανωνύμων εταιριών ΟΛΠ και ΟΛΘ), όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει.



Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ.Μάρδας υπογράμμισε ότι οι υποχρεώσεις της χώρας στους δανειστές θα πληρωθούν στην ώρα τους κι ότι μέρος των χρημάτων θα καλυφθεί από τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος.