Διαφωνεί, άνθρωπος που γνωρίζει καλά το περιβάλλον τόσο του καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και της νυν προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι στην επιλογή του πρώτου για την υποψηφιότητα της Προεδρίας της Δημοκρατίας έπαιξε ρόλο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


"Φυσικά και είναι καλοί φίλοι, ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρώην πρωθυπουργό", έλεγε. Και προσέθετε με σημασία: "Η σχέση τους, όμως, δεν είναι η... παλιά"! Υπογράμμιζε πως οι φιλικοί δεσμοί υπάρχουν, όμως, δεν κρύβεται κάποια "σχέση" με τον πρώην πρωθυπουργό, πίσω από την επιλογή του καθηγητή, πρώην υπουργού, για την Ηρώδου του Αττικού.

"Να αναζητήσετε αλλού τις 'σχέσεις'", επέμενε ο συνομιλητής μου! Κι έλεγε με νόημα πως Προκόπης Παυλόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου συνδέονται με σχέσεις φιλικές. "Δεν αποκλείω", επέμενε, "να έχουν και... επαγγελματικές σχέσεις -και δεν εννοώ τις πολιτικές τους ιδιότητες. Βλέπετε, ο πατέρας της κ. Κωνσταντοπούλου είναι επιφανής νομικός -ιδιότητα την οποία τιμά με την παρουσία και την κατάρτισή του", υπογράμμιζε κι επέμενε να αναζητήσω τις δικηγορικές συνεργασίες στην Αθήνα.

Το κακό είναι, αγαπητέ συνομιλητή, ότι από την πρωτεύουσα μας χωρίζουν πάνω από 400 χιλιόμετρα...
Δ.Ι.Ασ.