Υπογράφεται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 18.30 στον Σταυρό (αίθουσα εκδηλώσεων «Καλυβιώτης»), η σύμβαση για το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό και Βρασνά.


Θα κατασκευαστεί εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης, αντλιοστάσια και αγωγοί, έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ), ως ο κύριος φορέας, η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ), ως ο φορέας υλοποίησης και ο ανάδοχος του έργου, η κοινοπραξία ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ – ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ, υπογράφουν τη σύμβαση κατασκευής, ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα αυτού του είδους στη Βόρεια Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης, εκπρόσωποι της τεχνικής υπηρεσίας της ΑΝΕΘ, πρόκειται να παρουσιάσουν λεπτομερώς τα στοιχεία που αφορούν το μεγάλο αυτό έργο. 

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών. Θα είναι συνολικού μήκους περίπου 53 χιλιομέτρων, ενώ θα κτιστούν έξι αντλιοστάσια και 4.500 ιδιωτικές συνδέσεις, που θα συνδέουν τα κτίσματα των δυο οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. 

Η κατασκευή του έργου αυτού χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ.ΠΕΡ.ΑΑ) και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Βόλβης (ιδιωτικές συνδέσεις) και το κόστος του ανέρχεται σε 8.500.000,00€. 

Πρόκειται να ακολουθήσει η  κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, προϋπολογισμού επιπλέον 8.500.000 ευρώ.

«Επιτέλους γίνεται πράξη το όραμα πολλών δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής. Δεν πρόκειται μόνο να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών σε Σταυρό και Βρασνά, αλλά και να περιφρουρήσει με τον καλύτερο τρόπο όλο το παραλιακό μέτωπο του Στρυμονικού κόλπου, προστατεύοντας το υδάτινο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», τονίζει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Ζητά, τέλος, από τους δημότες να επιδείξουν την ανάλογη υπομονή για  το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα.