Περισσότεροι από χίλιοι καρναβαλιστές συμμετέχουν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Καρναβάλι του Σταυρού, μια αγαπημένη αποκριάτικη εκδήλωση της Μακεδονίας. 

Η μεγάλη παρέλαση θα αρχίσει στις 15.00 μετά το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους του Σταυρού, όπου εκατοντάδες καρναβαλιστές σε οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα θα  παρελάσουν πεζοί ή συνοδεύοντας καρναβαλικά άρματα, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι παραδοσιακά δίνουν το παρών. 

Προηγουμένως το γλέντι θα αρχίσει από τις 11.30 το πρωί, όταν στο λιμάνι του Σταυρού, θα γίνει η υποδοχή με… ποτό και μεζέδες, των Κουδουνοφόρων του Προφήτη και των καρναβαλιστών που προέρχονται από περιοχές εκτός του Σταυρού!

Το Καρναβάλι του Σταυρού 2015 οργανώνεται από την Καρναβαλική Επιτροπή Σταυρού και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, με κύριο χαρακτηριστικό του την εθελοντική παρουσία. Η ενεργός συμμετοχή πολιτών, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων από όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης, με την ευρηματικότητα και το αστείρευτο κέφι τους σε συνδυασμό με τη φιλοξενία των κατοίκων του Σταυρού, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. 

Μετά την καρναβαλική παρέλαση, ακολουθεί στις 17.00 το απόγευμα ακολουθεί ξεφάντωμα - συναυλία με τους REC, στον χώρο του Ηρώου Σταυρού, μπροστά από το νέο Δημαρχείο Βόλβης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αποκριάτικες εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βόλβης.


Την «Καθαρά Δευτέρα» 23 Φεβρουαρίου 2015, όπως και σε όλα τα χωριά του δήμου Βόλβης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν χαρταετό και να απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα, σε ποικιλόμορφες τοπικές εκδηλώσεις.  

 Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, όπου στην πλατεία «Καρακάση» του Σταυρού, αναβιώνει μια παλιά αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων του Σταυρού, καθώς υπό της ήχους παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών από ζωντανή ορχήστρα, προσφέρονται δωρεάν σουβλάκια και κρασί.