Skouries Xalkidiki astunomikes dunameis Metalleia Xrusou.jpg

Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά το… πολεμικό τοπίο στις Σκουριές παραμένει ομιχλώδες (λες κι ο κουρνιαχτός της μάχης δεν καταλάγιασε ακόμη)…

 

Οι μεταλλωρύχοι, με δική τους συνέντευξη Τύπου, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη όσων αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού από τη βόρεια Χαλκιδική, έδωσαν τη δική τους εκδοχή. Ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα της επένδυσης από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Είπαν, μάλιστα, ότι θα κλειστούν μέσα στις στοές των ορυχείων και δε θα βγαίνουν, αν δε δοθεί οριστική λύση!

Σήμερα στο θέμα παρεμβαίνουν οι… αντιεξουσιαστικές δυνάμεις. Θέτουν –κι αυτές- όρους στο παιχνίδι και, με γραπτή ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν ως “Αντιεξουσιαστική Κίνηση”, κάνουν λόγο για “νέο πεδίο αγώνων” το οποίο ανοίγει και ζητούν άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως μεταλλευτικής και την οριστική εκδίωξη της Eldorado Gold, περιορισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην πρότερη κατάσταση, ελεύθερη πρόσβαση στο βουνό “χωρίς συρματοπλέγματα σεκιουριτάδες και αστυνομία”, άμεση παύση των διώξεων χωρίς καμιά εξαίρεση, καταστροφή της τράπεζας γενετικού υλικού και αποτυπώματος και να περάσει η εξουσία στις…. τπικές συνελεύσεις.

“Οι αγώνες δεν έχουν ημερομηνίες λήξης. Η αναμέτρηση συνεχίζεται, ο αγώνας συνεχίζεται”, καταλήγει η ανακοίνωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει και… εντός συνόρων μέτωπα ανοιχτά.