Κλειστή για έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, θα παραμείνει η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης της Θεσσαλονίκης, την  Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015,  από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.  


Θα πραγματοποιηθεί η πομπή ομάδων κωδωνοφώρων από την Ελλάδα και την  Ευρώπη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Οι δρόμοι του κουδουνιού”. Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως συνηθίζει στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, κλείνει την παραλιακή και την αποδίδει στους πεζούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί  το τμήμα της οδού Δημοσθένους μεταξύ της Μητροπόλεως και της Λεωφόρου Νίκης.  Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.