Δεν... ακούστηκε καλά στα αυτιά της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για το υπουργείο.


Ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ΥΜΑΘ «είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας» και «ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε αμέσως, χαρακτηρίζοντάς τον ανενημέρωτο, αναγνωρίζοντάς του σταθερότητα στις απόψεις, αλλά αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές του βλέψεις!

«Είναι φανερό ότι υπάρχει  έλλειψη ενημέρωσης για τις πραγματικές αρμοδιότητες, τις δυνατότητες και τους στόχους του υφυπουργείου, τις οποίες θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Το ΥΜΑΘ είναι ένα κυβερνητικό όργανο, αποτελεί δηλαδή έναν άμεσο σύνδεσμο του πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάποια αποκεντρωμένη διοίκηση ή περιφερειακή αρχή που εκτελεί αποφάσεις. Είναι ο εξισορροπητικός μηχανισμός που ενδυναμώνει τον κυβερνητικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας», τονίζει στη δήλωσή της η κ. Κόλλια.

Συστήνει «λίγη υπομονή, καθώς οι εξελίξεις σχετικά με το υφυπουργείο τρέχουν πολύ γρήγορα», αναγνωρίζει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «έχει μια σταθερότητα στις απόψεις του, την οποία εκφράζει με συνέπεια και διαχρονικά», κι επισημαίνει ότι  «αν στο μέλλον αποφασίσει να πολιτευτεί με κάποιο πολιτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (Οικολόγοι) ή οποιοδήποτε άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στο χώρο του κοινοβουλίου. Μέχρι τότε, διαβεβαιώνω τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ότι θα συνεργαστούμε άψογα για το καλό της πόλης, και όχι μόνο», καταλήγει η υφυπουργός.