efimerides_03.jpg

Η συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε σχεδόν μονοπωλεί τα βασικά θέματα των σημερινών (Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015) πρωτοσέλιδων του ελληνικού Τύπου.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Βούλιαξαν» οι τιμές των ακινήτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “«βούλιαξαν» οι τιμές των διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη το 2014, καθώς η σωρευτική μείωσή τους από το 2007 αγγίζει πλέον το 42%, ποσοστό που αποτελεί πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η πτωτική πορεία των τιμών των διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα συνεχίστηκε στο δ’ τρίμηνο του 2014, καθώς αυτές μειώθηκαν κατά 5,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 και ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 63 μονάδες. Σε σχέση με το 2007, έτος βάσης του δείκτη που καταρτίζει η ΤτΕ (ο οποίος τότε ήταν στις 100 μονάδες), στο διάστημα που μεσολάβησε οι μέσες τιμές των οικιστικών ακινήτων μειώθηκαν κατά 37%. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση φτάνοντας στο 41,6%, ενώ ο δείκτης υποχώρησε στις 58,4 μονάδες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ποτάμι στην υπηρεσία του Βερολίνου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τη Γερμανίακαι την προτεσταντική λογική της λιτότητας και του Μνημονίου ο Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με τον πιο κυνικό τρόπο ότι το Ποτάμι που δημιούργησε λειτουργεί ως δούρειος ίππος για την επιβολή της πολιτικής που θέλουν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι δορυφόροι του γερμανικού imperium!".

ΕΘΝΟΣ: "Πόλεμος νεύρων και κινήσεις στο παρασκήνιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με κινήσεις τακτικής, που παραπέμπουν σε πόλεμο νεύρων, Αθήνα και Βερολίνο εμμένουν στις θέσεις τους χωρίς ωστόσο να κόβουν τις γέφυρες διαλόγου. Ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, αλλά ούτε έχει στόχο να εκβιάσει. Οι επαφές πάντως με τους εταίρους συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα-γέφυρα έως τις 16 Φεβρουαρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ηρθε η ώρα του Πούτιν"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την στιγμή που οι Γερμανοί εκβιάζουν ανοιχτά τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση με την διακοπή αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ μετά τις 11 Φεβρουαρίου, ζητώντας παράλληλα την πλήρη υποταγή στην τρόικα, διαφορετικά μπορεί και να μας... εκτελέσουν, Τσίπρας και Πούτιν είχαν χθες τηλεφωνική συνομιλία με θέμα τα 10 δισ. δολάρια που προτίθεται η ρωσική πλευρά να προσφέρει ως βοήθεια στον Ελληνα πρωθυπουργό για να ανταπεξέλθει στην «αλητεία» της Μέρκελ και όποιων άλλων κρύβονται από πίσω της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""67% μνημόνιο και 33% μεταρρυθμίσεις η νέα συνταγή του Γιάνη Βαρουφάκη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια σειρά παράλληλων μονολόγων εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά και το κούρεμα του χρέους αλλά και την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα".

ΕΣΤΙΑ: "Θα συμβιβασθούν Τσίπρας-Μέρκελ;"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όσο και αν το κλίμα στις σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδος είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μετά και από τη χθεσινή συνάντηση Σώϋμπλε-Βαρουφάκη, θεωρούμε ότι τελικώς μάλλον θα επέλθει συμβιβασμός. Και τούτο για τον εξής λόγο: Ούτε η Γερμανία, ούτε η Ελλάς έχουν συμφέρον να εξωθήσουν τα πράγματα στα άκρα".

Η ΑΥΓΗ: "Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μεγάλη διαδήλωση εξελίχθηκε το αυθόρμητο ραντεβού που έδωσαν χθες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να σταθούν αλληλέγγυοι στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης κόντρα στους εκβιασμούς".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η Γερμανία προ των ευθυνών της"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στην ιστορική ευθύνη της να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι για μια γερμανική Ευρώπη. Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων κλείνει, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ανάλγητες νεοφιλελεύθερες εμμονές του Βερολίνου. Ο Γ. Βαρουφάκης συνάντηση «τείχος», ενώ ο σκληρός Β. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο της Siemens".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαθύ το χάσμα Αθήνας και Βερολίνου"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαθύ είναι το χάσμα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου ενώ ο χρόνος τρέχει μέχρι το καθοριστικό Eurogroup της 16ης του μήνα, όπως επαναβεβαιώθηκε από τη χθεσινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, αλλά και από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δε συμφώνησαν ούτε ότι… διαφωνούν

“Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε”, λέει η εφημερίδα και προσθέτει: “Ισχυρό και ηχηρό το μήνυμα από το Βερολίνο”.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές», είπε χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην τρόικα και στις πολιτικές της», τόνισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η Ε.Ε. δεν αλλάζει υπέρ των λαών όπως έταζε η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Παραμένει μια εχθρική για τους λαούς συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χορεύοντας με τους λύκους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται καθημερινά οι διεθνείς πιέσεις προς την Ελλάδα ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου: χθες ήταν η σειρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μιλήσει για τήρηση των συμφωνιών, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Η κυβέρνηση πάντως κρατά ανυποχώρητη στάση και επιδιώκει έναν πρώτο συμβιβασμό ως τα τέλη του μήνα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βάζει πλάτη ο ελληνικός λαός

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “μετά από πέντε χρόνια μίας Κρίσης άγριας ο ελληνικός λαός ήταν προετοιμασμένος. Ο ωμός εκβιασμός του Ντράγκι, ο οποίος έδρασε ως το μακρύ χέρι της Άνγκελα Μέρκελ θέλοντας να κατατρομοκρατήσει κυβέρνηση και λαό, δεν πέρασε. Πέτυχε, μάλιστα, το ακριβώς αντίθετο. Οι Έλληνες βλέποντας την κυβέρνησή τους να κρατά μία θαρραλέα και στάση πολιτικής ανυπακοής, συσπειρώθηκαν, βγήκαν στους δρόμους, θέλοντας με τη φωνή τους και την παρουσία τους να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας”.

ESPRESSO: Γιος διάσημου ζεύγους σε ψυχιατρική κλινική

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την ηθοποιό μητέρα του, προχθές, στην κλινική κι ότι, εδώ και τρία χρόνια, λόγω της ασθένειας, αντιμετωπίζει προβλήματα και με το νόμο.

Kontranews: "Βοήθεια από Πούτιν ζήτα Αλέξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο διπλωματικός μαραθώνιος του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έβγαλε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Οι Γερμανοί και οι κατεχόμενες από αυτούς χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία έχουν στρατηγικό στόχο να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας κλίμα ασφυξίας στις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να αναγκάσουν και να εκβιάσουν τη νέα κυβέρνηση για να τη σύρουν σε υπογραφή μνημονίου".

Star Press: Ηθοποιός την πέφτει χυδαία σε συναδέλφους του

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “τα στόματα άνοιξαν κι ο ηθοποιός έχει χάσει τον ύπνο του”, ενώ είναι έξαλλη μαζί του και η σύζυγός του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ΕΚΤ κρατά το «κλειδί»"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«αιχμάλωτη» της ΕΚΤ θα είναι από τις 11 Φεβρουαρίου η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος εκτός και αν ανατραπούν τα δεδομένα και υπάρξει συμφωνία. Ο ELA θα αντικαταστήσει μερικώς την ΕΚΤ, με ανοικτό ωστόσο το ενδεχόμενο η Κεντρική Τράπεζα να ανοιγοκλείνει την κάνουλα της ρευστότητα ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καυτό 10ήμερο εν όψει"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χθεσινή επίσημη καταγραφή της βαθιάς διαφωνίας μεταξύ του Βερολίνου και της Αθήνας, για τον καθορισμό της επόμενης μέρας της Ελλάδας, επιταχύνει τις εξελίξεις, με το επόμενο 10ήμερο να θεωρείται πλέον κομβικής σημασίας για τη χώρα μας και τις σχέσεις με τους εταίρους".