Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στο εσωτερικό της χώρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής.

Αυτήν την ώρα(00.15), ο κ. Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ισορροπήσει τυχόν νέες δαπάνες με περικοπές αντίστοιχου μεγέθους.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε μετά τη λήξη της Συνόδου ότι δεν έγινε συζήτηση για την Ελλάδα, καθώς στο ζήτημα αυτό έγινε συζήτηση Eurogroup ένα 24ωρο νωρίτερα. Ο κ. Τουσκ αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ να γίνει τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η συζήτηση για την Ελλάδα διήρκεσε λίγο χρόνο τον οποίο αξιοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να παρουσιάσει τις προτάσεις του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας βρήκε στήριξη από αρκετούς ξένους ηγέτες μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Ρέντσι και Φάιμαν, πρωθυπουργός της Ιταλίας και καγκελάριος της Αυστρίας αντίστοιχα, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ δεν είχαν τοποθετηθεί η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Κατά των ελληνικών θέσεων τάχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός κ. Ραχόι.