ΧΙΟΝΙΑ_03Χιονοπτώσεις, παγετός, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα ανατολικά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 3 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή η χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα νότια από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν κατά περιόδους χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 04 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 11-02-2015

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια θαλασσιά τμήματα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 α 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.