«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την απόφαση της πρώην υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, για την παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης τμήματος της παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης,
ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης


Ο κ. Μηταφίδης υποστηρίζει ότι η παραχώρηση γίνεται «χωρίς διαφανείς διαδικασίες σε θέμα μεγάλης σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης» και, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτλίας, ζητά να ακυρωθεί η απόφαση.

Πρόκειται για την υπ αριθμό  27195/24.12.2014  Υπουργική Απόφαση της πρώην υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 31.12.2014 (ΦΕΚ414/31.12.2014). Με αυτήν προβλέπεται χωροθέτηση  καταφυγίου τουριστικών σκαφών(μαρίνα) στη θέση Ποσειδώνιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και η παραχώρησή της στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) για 33 χρόνια.

Ο κ. Μηταφίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η απόφαση αυτή «προσβάλλει τα δικαιώματα των πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και των περιφερειακών δήμων», «δεν τεκμαίρεται αν έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον σκοπό αυτό» κι ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αυτός που πρέπει να έχει  τον  πρώτο και κύριο λόγο σε τέτοιου είδους αποφάσεις που αφορούν τις καθ΄ύλη και κατά τόπο αρμοδιότητές του».