Με το εμβληματικό έργο του Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου Αλμπέρ Καμύ, “Η Παρεξήγηση”, από τη  Θεατρική Ομάδα “ριSκο”, σε συνεργασία με το “Αβέρτο Θέατρο” και σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου,
ξεκινά το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή -  Θεατρικές Φωνές της Πόλης” που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


Οι παραστάσεις του έργου θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 27 και το  Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”, Παρασκευοπούλου 42.

Για την υλοποίηση του φεστιβάλ ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου “Άνετον”. Οι ομάδες έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση και πώληση εισιτηρίων, από άτομα της επιλογής τους. Τα θεατρικά σχήματα μπορούν να προχωρήσουν σε προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά τους. Όλα τα έσοδα αποδίδονται στις ομάδες.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόριστου γιου, του “ξένου”, που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που “σκηνοθετεί” την εξέλιξη της δράσης. Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπόφευκτη είσοδο, αυτήν της γέννησής, σ’ έναν κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα.

Η θεατρική ομάδα “ριSκο”...

...ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δημιουργία της οδήγησαν τόσο η εμπειρία των μελών της από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες της πόλης, όσο και η επιθυμία να κάνουν θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα “ριSκο”, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο "Αβέρτο Θέατρο" με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

Η ταυτότητα της παράστασης
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Νάσια Χάρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Βοηθοί φωτιστή: Ειρήνη Μπουτάρη -Νάσια Λάζου -Σταματία Σαπατόρη
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Λίλη Λαμπούδη
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
Διανομή:
Μάρθα: Αγγέλα Μπολέτση
Μητέρα: Λίλη Λαμπούδη
Υπηρέτης: Γιώργος Τσόπας
Γιάν: Ορέστης Παλιαδέλης
Μαρία: Έλενα Δαμίγου
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Κανονικό) – 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό) – 5 € (Κάρτα ανεργίας –ατέλειες)
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 6943 649 009
Στοιχεία επικοινωνίας:
E-mail: omadarisko@yahoo.gr,
www.facebook.com/Omada Risko
Website: www.avertotheatro.gr