peripoliko_02.jpg
Βούλγαροι ληστές, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος διαβατών στην περιοχή γύρω από την πλατεία Δημοκρατίας, στο Βαρδάρη, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν έξι Βούλγαροι, ηλικίας 24 έως 32 ετών. Αναζητείται μια Βουλγάρα, 27 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από το Νοέμβριο του 2014, η σπείρα των Βούλγαρων ληστών, την έστηνε σε σκοτεινά σημεία της περιοχής κι ορμούσε σε περαστικούς. Όπως αποδείχτηκε. διέπραξε τις εξής ληστείες:

  • Ξημερώματα της 07-02-2015, στην οδό Γιαννιτσών, η 27χρονη Βουλγάρα έκλεψε από νεαρό Έλληνα το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιποι ομοεθνείς της, του πήραν το κινητό τηλέφωνο.
  • Μεσάνυχτα της 09 Νοεμβρίου 2014, δύο από τα μέλη της συμμορίας, άρπαξαν από πεζό Έλληνα, τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 200 ευρώ και προσωπικά έγγραφά του.
  • Βραδινές ώρες της 23 Νοεμβρίου 2014, μέλη της σπείρας προσέγγισαν αυτοκίνητο που βρισκόταν σε στάση και αφού γρονθοκόπησαν τον οδηγό, του πήραν 300 ευρώ.
  • Ξημερώματα της 27 Δεκεμβρίου 2014, πλησίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε νεαρός Έλληνας και αφού έσπασαν τα παράθυρα του οχήματος, επιχείρησαν –χωρίς να τα καταφέρουν- να αρπάξουν διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο Ι.Χ..

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.