tsipras_maximou_20150202_01.jpg

Το Κυπριακό και η κατάσταση της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει σήμερα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας.

 

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έφτασε λίγο μετά τις 8.00 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναμένεται να μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα τον υποδεχθεί ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις.

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επίσημες επισκέψεις εκτός Ελλάδας καθώς μετά την Κύπρο μεταβαίνει την Τρίτη στη Ρώμη και την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ακολούθως στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.