Με μια λιτή ανακοίνωση, από το δήμο Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε δεκτή την παραίτηση του προσωπικού του φίλου, αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν.


"Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης της Proton Bank, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, υπέβαλε σήμερα (Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015) την παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξης στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πλέον, ο Γιάννης Μπουτάρης έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα μέσα στην "Πρωτοβουλία", μετά την αποπομπή Ζέρβα. Μάλιστα, η υπόθεση του τελευταίου φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει, αφού μόλις σήμερα, ο πρώην αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών εξέφρασε τα παράπονά του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για το ότι η πειθαρχική υπόθεση που τον αφορά είχε γνωστοποιηθεί στο δήμο εδώ κι έναν μήνα, αλλά στον ίδιο μόλις πριν μερικές ημέρες.

Όσον αφορά τους αντικαταστάτες τους, ακούγεται -χωρίς να είναι και σίγουρο- ότι τις αρμοδιότητες του κ. Ζέρβα θα αναλάβει ο κ. Πέγκας και του Καπόν ο κ. Αρβανιτίδης (που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών και στο παρελθόν, χωρίς την ιδιότητα του "Ανάπτυξης").