sbbe-see

Πρωτοβουλία της έμπρακτης υποστήριξης της διεθνοποίησης και της επέκτασης των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου, στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέλαβε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Δημιουργεί «Δικτύου Επιχειρηματικών Φορέων Ελληνικών Επιχειρήσεων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», για να υποστηρίξει επιχειρήσεις για την ανάπτυξη εξωστρεφών δραστηριοτήτων και να τις δικτυώσει διεθνώς, ώστε, κατ’ αρχήν να επιβιώσουν και, στη συνέχεια, να αναπτυχθούν.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΒΒΕ κάνει λόγο για «αναβλητικότητα της δημόσιας διοίκησης, που δεν έχει προσφέρει καμία ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας στα χρόνια της κρίσης».

Έτσι, ετοιμάζει μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα υπογράψουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα γίνονται δυο συναντήσεις εκπροσώπων φορέων το χρόνο κι ένα ετήσιο συνέδριο, θα δημιουργηθεί κοινό site και ομάδα εργασίας και θα εκπονείται ετήσια μελέτη της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ Αθ. Σαββάκη «η παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων αποτελεί τη σημαντικότερη διέξοδο για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Παρών στην πρώτη παρουσίαση της ιδέας έδωσαν ο κ. Άρης Βλάχος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Επενδυτών στα Σκόπια, ο κ. Νικόλαος Πέντζος, τέως Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, ο κ. Minko Gerdjikov, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία, ο κ. Γιάννης Σταύρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, ο κ. Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία, η κα. Fanina Kovacevic-Popaz, Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Σερβία, ο κ. Νικόλαος Γεωργόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία και ο κ. Μάκης Μαυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Βουλγαρία(στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά).