Με την ελληνική πρόταση στο σημερινό (Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015) Γιούρογκρουπ κυκλοφορούν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Στην κόψη του ξυραφιού” η διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει “παράθυρο για συμφωνία” με βάση το κείμενο Βαρουφάκη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Διψάει για αίμα ο Σόιμπλε"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αιφνιδιασμό και έκπληξη ακόμα και στον γερμανικό Τύπο προκάλεσε η απροκάλυπτη κίνηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να απορρίψει το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης (τιμωρώντας την Ελλάδα επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα), λίγες ώρες μετά την αποστολή του και προτού καν εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες της ευρωζώνης στο χθεσινό Euro Working Group".

ΕΘΝΟΣ: "Η μητέρα των μαχών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κρίσιμη φάση περνά σήμερα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μετά την κατάθεση του αιτήματος για εξάμηνη παράταση του αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξένα κέντρα απεργάζονται το χειρότερο δυνατό σενάριο για το μέλλον της Ελλάδας: κοινωνική εξέγερση και ανωμαλία («αστικός πόλεμος»), σε συνδυασμό με εξωτερική (βλέπε τουρκική) επίθεση κατά της χώρας μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γιατί το Βερολίνο πρέπει να πει «ναι» σε Ελλάδα - Ευρώπη"

Η εφημερίδα γράφει "με άλλα λόγια, σήμερα στο Eurogroup πρέπει να υπάρξει συμφωνία για μία πρόταση που θα είναι win-win για Ελλάδα και Γερμανία. Εάν το Βερολίνο επιμείνει στο «όχι», τότε το αποτέλεσμα θα είναι lose-lose και για τις δύο πλευρές"

ΕΣΤΙΑ: "Απεμπολούμε τους συμμάχους μας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί τρεις εβδομάδες, αφ΄ότου ανέλαβε η Κυβέρνησις Τσίπρα, η χώρα μας έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αντί θα θέσουμε τα αιτήματά μας στο Eurogroup ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τρόπο διπλωματικό και διαλλακτικό, τηρήσαμε μία άκρως επιθετική στάση, που συχνά έφθασε στα όρια του εχθρικού".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Σόιμπλε διχάζει την Ευρώπη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δούρειος ίππος για τη συνοχή της Ευρωζώνης αποδεικνύεται η δογματική προσήλωση της Γερμανίας στη σκληρή λιτότητα για τους ευρωπαϊκούς λαούς όπως κατ΄εξοχήν εκδηλώνεται στο θέμα της Ελλάδας και στην άρνηση του Σόιμπλε να συνεργαστεί για μια αμοιβαίως επωφελή λύση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παζάρι κορυφής"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πολιτικό επίπεδο κορυφής, πλέον, οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους, μετά την επιστολή Βαρουφάκη με την οποία ζητείται παράταση για έξι μήνες της δανειακής σύμβασης. Οι Γερμανοί, μετά τη σκληρή στάση χθες το πρωί, το βράδυ έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. -Κ. Γιούνκερ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπρα ντε φερ Αθήνας και Βερολίνου"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, με αβέβαιη έκβαση, εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για τη μορφή με την οποία θα χορηγηθεί από τους εταίρους παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε η χώρα να μη βρεθεί στον «αέρα» από τις 28 Φεβρουαρίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χαραμάδα λύσης σήμερα στο Eurogroup

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει “εποικοδομητική επαφή” τη συνομιλία Τσίπρα – Μέρκελ και “παραφωνία” τη στάση του Σόιμπλε.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χαμένοι στα τελεσίγραφα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το δικό της τελεσίγραφο στέλνει η Αθήνα μετά την απόρριψη από το Βερολίνο του κειμένου με το οποίο ζητείται παράταση της δανειακής σύμβασης. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανοίγει το δρόμο για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αίτημα για παράταση της «δανειακής σύμβασης»"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κατέθεσε τελικά, χτες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αίτημα για παράταση της «δανειακής σύμβασης». Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν η συνεδρίαση της Ευρωομάδας Εργασίας. Σήμερα, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητείται συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα, στις 4 το απόγευμα μεταφέρεται η αγωνία για την επίτευξη συμφωνίας, μετά τη χθεσινή πρώτη απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων για παράταση των συμφωνιών από τη γερμανική πλευρά. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδυθεί σε μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες ώστε να πείσει για τις ελληνικές θέσεις".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστικό μακροζωίας βόλτες ενός λεπτού

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική μπορούν να προσθέσουν χρόνια στη ζωή μας! Ακόμη και άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τις δραστηριότητες χαμηλής έντασης και διάρκειας 1 λεπτού. Μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την μακροζωία τους”.

ESPRESSO: Ληστές κανίβαλοι

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση ληστείας στον Πειραιά, όπου οι δράστες έβγαλαν με σουβλί το χρυσό δόντι ηλικιωμένης… 

Kontranews: "Τι είπε ο Αλέξης χθες στην Μέρκελ στο τηλέφωνο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζονται, δεν χειραγωγούνται και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να επιστρέψουν σε καμία περίπτωση σε καθεστώτα μνημονίου που προκάλεσαν στη χώρα ανθρωπιστική κρίση, πείνα, φτώχεια και ανεργία. Την απάντηση αυτή έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ανγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες και η οποία κράτησε σχεδόν μια ολόκληρη ώρα".

Star Press: Άφησε την πίστα για τη βίζιτα

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως “η κρίση χτύπησε γνωστή τραγουδίστρια” που “το γύρισε στην πορνεία” και προτιμά “Άραβες και Ρώσους με γεμάτα πορτοφόλια”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ωρα μηδέν για λύση"

Η εφημερίδα σημειώνει "συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα στο καθοριστικό Eurogroup είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους εκφραζόταν αργά χθες το βράδυ από πολλές πλευρές, που ήταν σε θέση να έχουν εικόνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων που κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου EuroWorking Group".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με στήριξη στο Eurogroup"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθοριστική για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είναι η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, η τρίτη σε διάστημα δέκα ημερών, όπου σχεδόν μονόδρομος είναι η λήψη απόφασης. Το Βερολίνο κρατάει σκληρή στάση, όπως φάνηκε χθες με το κατηγορηματικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα, αλλά -από αργά το απόγευμα- διαπιστώθηκε μια αλλαγή στάσης, ιδιαίτερα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ".