Της... τρελής το μαλλί γινόταν, σήμερα το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μια ολόκληρη οδός, που διασχίζει το εμπορικό κέντρο της πόλης, έκλεισε για να κλαδευτούν... δέντρα!


Το τι έγινε, με το που έκλεισε η οδός Αλεξάνδρου Σβώλου, δεν περιγράφεται! Καθώς δεν υπάρχουν κάθετοι οδοί, πλέον, για να εξυπηρετήσουν την κυκλοφορία προς την Τσιμισκή, παρά μόνον η Εθνικής Αμύνης και η Ίωνος Δραγούμη (οι στενές Ιπποδρομίου και Κομνηνών δε χρησιμοποιούνται και η Αγίας Σοφίας γίνεται πεζόδρομος), προκλήθηκε απίστευτο κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα. Η Αγγελάκη ήταν απροσπέλαστη, ενώ στην Εθνικής Αμύνης, όπου υπάρχουν τριπλοπαρκαρισμένα, είχε φρακάρει από νωρίς...



Όποιος έκανε το λάθος να μπει στην πυρίκαυστη ζώνη του κέντρου της Θεσσαλονίκης με το αυτοκίνητό του, έπρεπε να υπολογίσει πως, για να διασχίσει τα 2.000 μέτρα του κέντρου έπρεπε να διαθέσει... μία ώρα από τη ζωή του!





Το κλάδεμα των δέντρων γινόταν από ιδιωτικό συνεργείο που μίσθωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες -κάτοικοι κι επισκέπτες του κέντρου- αναρωτιώντουσαν για ποιον λόγο μια τέτοια εργασία επιλέχθηκε να γίνει καθημερινή (και, μάλιστα, Παρασκευή) όταν είναι ανοικτή η αγορά και οι δρόμοι, ούτως ή άλλως, είναι γεμάτοι αυτοκίνητα. "Ας κλάδευαν απόγευμα Σαββάτου, ή Κυριακή. Όποιος κατεβαίνει στο κέντρο για βόλτα με το αυτοκίνητό του -κι όχι για δουλειά- ας ταλαιπωρηθεί. Οι υπόλοιποι τι φταίνε", έλεγαν χαρακτηριστικά!