MOU_OLYMPICMUSEUM_OLYMPICTRUCEΣύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπογράφηκε  χθες, μετά την ολοκλήρωση ημερίδας με θέμα «Η Ολυμπιακή Ιδέα Μέσα Από Την Εκπαίδευση Και Τον Πολιτισμό».

 

Η διευθύντρια του μουσείου, δρ Κυριακή Ουδατζή, σημείωσε ότι σταδιακά παίρνει σάρκα και οστά το όραμα της στενής, αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών της Ολυμπιακής μας οικογένειας. Όπως δε χαρακτηριστικά ανέφερε «σήμερα, το Μουσείο είναι ήδη μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων και της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικής Κληρονομιάς, συμμετέχει σε διεθνή φόρα, αλλά κυρίως είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων, με έδρα τη Λοζάνη (Δ.Ο.Ε.)».

Εξέφρασε τέλος, τη σταθερή βούληση του Ολυμπιακού Μουσείου να συνδράμει ενεργά, υποστηρίζοντας με εκπαιδευτικό έργο, τη μαθητική και εν γένει εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο τέλος της εορταστικής εκδήλωσης, μια έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες, εντός του χώρου της μόνιμης έκθεσης Ολυμπιακών Αγώνων του μουσείου, από την θεατρική ομάδα του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου, η οποία παρουσίασε στο κοινό, θεατρικό δρώμενο με θέμα την ιερή Ολυμπιακή Φλόγα.