Ικανοποιημένοι έφυγαν οι εργαζόμενοι στο έργο της κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης από την Αθήνα, όπου είχαν συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών,  Χρ. Σπίρτζη.

 

Στη συνάντηση, από πλευράς εργαζομένων, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, του Σωματείο Εργαζομένων στο Κατασκευαστικό Τμήμα και του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Οι υπουργοί, παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτού Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου και του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελου, μετά από συζήτηση δύο ωρών, υποσχέθηκαν πως θα καταβάλουν προσπάθειες να μην σταματήσει το έργο.

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε να παρέμβει στην κατασκευάστρια εταιρία ώστε να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις. Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, ζήτησαν “η απειλή απόλυσής τους, να μη χρησιμοποιείται  ως μοχλός πίεσης και επιβολής των νομικών απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων του έργου”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κατέγραψε τα προβλήματα του έργου και οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι “διαφάνηκε η πραγματική και ειλικρινή βούληση αυτά να ξεπερασθούν, , ενώ είναι ξεκάθαρη η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του έργου να αναλάβει σχετικές και άμεσες πρωτοβουλίες ώστε το έργο να μπει σε τροχιά και από πληγή της πόλης, να γίνει πραγματική πνοή”.