"Ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης" θα εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, "για να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας τηλεόρασης". Αυτό διαμήνυσε, πριν λίγο, ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε πως η ανασυγκρότηση της ΕΡΤ θα γίνει "με σεβασμό στον αγώνα των απολυμένων", αλλά "και χωρίς ίχνος ρεβανσισμού για όσους, νόμιμα, εργάζονται, αυτήν τη στιγμή, σε αυτήν".

Λίγες ώρες πριν, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παπάς, ανακοίνωνε πως, την Πέμπτη 5 Μαρτίου η κυβέρνηση θα κατέθετε το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ,

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Παππάς δήλωνε πως η ΕΡΤ "θα λειτουργήσει από μηδενική βάση", την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διακινούσε εκτενές σημείωμα, στο οποίο αναφερόταν ότι "πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου, με το οποίο καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί συνολικά το ζήτημα, δεν αρκείται στην επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου, αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος χωρίς να «ρίξει μαύρο» και χωρίς τις ανεπίτρεπτες νομικές πρωτοτυπίες που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση".