efimerides_07.jpg

Τα οικονομικά έχουν και σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, τη μερίδα του λέοντος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πάνω κάτω με τις τιμές στο πετρέλαιο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “την επαναφορά της φορολογίας του πετρελαίου στα επίπεδα που ήταν πριν από τον Οκτώβριο του 2012 δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ωστόσο θα αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί φυσικά από την προσεχή χειμερινή περίοδο, καθώς ο χειμώνας τελειώνει και δεν επαρκεί ο χρόνος προετοιμασίας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Μαύρα σκοτάδια για τις δύο χρυσές BMW"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Ουδείς γνωρίζει πόσο κόστισαν, ποιός τις παρέλαβε, αφού δεν υπάρχουν πουθενά τιμολόγια! Φήμες ότι πληρώθηκαν από μυστικά κονδύλια".

ΕΘΝΟΣ: "Επιχείρηση σοκ & δέος από την Εφορία"

Η εφημερίδα σημειώνει: ""Ηλεκτρονικά όπλα" επιστρατεύει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου το υπουργείο Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η ομάδα Ε' κατέρριψε δύο τούρκικα μαχητικά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Τα όσα θα διαβάσετε στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς για την πτώση δύο τουρκικών αεροπλάνων RF-4E πάνω από τη Συρία από μια "Εκτυφλωτική Φωτοδέσμη πλάσματος" δεν είναι... επιστημονική φαντασία. "

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Συμβόλαιο" φωτιά για 30 δισ. ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Σε όρους-φωτιά και ίσως ένα νέο πρόγραμμα - δάνειο ύψους 30 δισ. ευρώ θα υποχρεωθεί η Ελλάδα στο "συμβόλαιο" που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο, αν θελήσει να εισπράξει τα υπόλοιπα χρηματοδότησης ύψους 22 δισ. του τρέχοντος μνημονίου ώστε να καλύψει το εκρηκτικό ταμειακό πρόβλημα των επόμενων μηνών."

ΕΣΤΙΑ: " Η σθεναρά απόφασις για το ποδόσφαιρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Αναρωτιέται κανείς γιατί επί τόσα χρόνια ή μάλλον δεκαετίες, κανένας δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που απεφάσισε εν μιά νυκτί ο κ. Τσίπρας."

Η ΑΥΓΗ: "Μάχη μέρα - μέρα για ξήλωμα Μνημονίου και υλοποίηση δεσμεύσεων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : " Να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο των μνημονίων και να εισάγει τη χώρα σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης σπεύδει η κυβέρνηση βάζοντας αμέσως μπροστά την υλοποίηση δεσμεύσεων έναντι των πολιτών και ιδιαιτέρως των οικονομικά αδύναμων.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μάρτης γδάρτης"

Η εφημερίδα γράφει ότι: Αντιμέτωπη με τους δανειστές, αλλά και με προβλήματα στο εσωτερικό τουΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Β. Σόιμπλε απειλεί με σταμάτημα της χρηματοδότησης, αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διπλή πίεση στην κυβέρνηση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Υπό τη διπλή πίεση της έλλειψης ρευστότητας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, αλλά και των εσωκομματικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσφατη συμφωνία με τους εταίρους, τελεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα άδεια ταμεία φέρνουν μνημόνιο;

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “το χρηματοδοτικό κενό το οποίο παραδέχεται ανοικτά, πλέον, η κυβέρνηση, φέρνει ξανά στο προσκήνιο σενάρια για τρίτο μνημόνιο”.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αγωνία για τα άδεια κρατικά ταμεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Λύση στο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα αναζητάει η κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων".

ΤΑ ΝΕΑ: " Τρία σενάρια για το τέλος των πρόωρων συντάξεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Σε τρία σενάρια επικεντρώνονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας όσον αφορά το μαχαίρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις."

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καμπανάκι κινδύνου ο υπερβολικός ύπνος

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως “οι ακαδημαϊκοί ανακάλυψαν ότι όσοι κοιμούνται τακτικά περισσότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση τους υπόλοιπους.”

ESPRESSO: Ποιοι θέλουν νεκρή τη Θάλεια Χουντά

Η εφημερίδα αναφέρεται σε πυροβολισμούς που έπεσαν την ώρα που η δημοσιογράφος έμπαινε σε πάρκινγκ και υποστηρίζει ότι υπήρξε παρόμοιο περιστατικό και στην Παλλήνη, σε βάρος της.

KONTRA NEWS: "'Οχι νέα δάνεια, όχι νέα μνημόνια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέλουν να μας δώσουν στα χαρτιά - γιατί στην αγορά δεν θα μπει ούτε ένα ευρώ - αλλά 30 δις θα μας πάρουν στο τέλος τα παιδιά και τις γυναίκες μας, γιατί όλα τα άλλα μας τα έχουν πάρει ήδη. Θέλουμε να μας αφήσουν να ζήσουμε ήσυχοι, όπως ζούσαμε πριν μπούμε στο ευρώ.

Star Press: Πλήρωσαν το κέρατο στο ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι απατημένες σύζυγοι μεγαλογιατρού και μεγαλοδικηγόρου τους “κάρφωσαν” στον ΣΔΟΕ για να τους εκδικηθούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ασφυξία στην οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Κλοιός χρηματοδοτικής ασφυξίας απειλεί την οικονομία καθώς ο Μαρτίος, με ανελαστικές υποχρεώσεις για πληρώμες τοκοχρεολυσιών τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζει το θερμόμετρο, ενώ επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα."

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτικοί φοροέλεγχοι"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: ""Τσουνάμι" φορολογικών ελέγχων, νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για επιχειρήσεις που μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στόχο είσπραξης 2,45 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη και 100.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογουμένω για να πληρώσουν τους φόρους τους περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσοδών για το 2015".