skouries_diamartyria_20150215_01.jpg

Δεν άφησε, τελικά, η αστυνομία, τους διαδηλωτές στον Κάκαβο, να φθάσουν στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές κι η σημερινή διαμαρτυρία έληξε με τους διαμαρτυρόμενους να καταγγέλλουν τη στάση των αρχών…

 

Ήταν μια διαμαρτυρία χωρίς εντάσεις, που άρχισε το μεσημέρι στην Ιερισσό, τον Πολύγυρο και τη Μεγάλη Παναγιά και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, την ίδια ώρα που γίνονται και η κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά είχαν κλείσει τη διασταύρωση που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικής Χρυσός, τελικά επέτρεψαν στους διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία τους μόλις για λίγα μέτρα. Στη συνέχεια, παρά τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην πύλη του εργοταξίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Από την πλευρά των υπέρμαχων της εξόρυξης ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα μεταλλεία χρυσού, Γιώργος Χατζής, δήλωσε ότι στη σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετέχουν μόνο ως εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και «ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούμε την ανάπτυξη στον τόπο».

Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι σήμερα ανέρχονται σε 1.986 άτομα, ενώ όταν η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί, υπολογίζεται ότι αυτοί θα φθάσουν μέχρι και τους 5.500.

«Συνάδελφοι επιστήμονες, μηχανικοί και περιβαλλοντολόγοι, αναρτούν διαρκώς επικαιροποιημένα στοιχεία στο διαδίκτυο, από τα οποία και δεν προκύπτουν επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Χατζής.