paok_konstantinidis_vrizas_proedros_20150215_01.JPG

Από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ξεφτιλίζεται… Απόψε, στο Περιστέρι, δέχτηκε τη μεγαλύτερη ήττα στο πρωτάθλημα κι έδωσε υποσχέσεις ότι μπορεί και χειρότερα…

 

Η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν ένα τυχαίο σύνολο. Μπήκε γρήγορα για να αιφνιδιάσει, χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες (όχι, πάντως, καμία κλασσική) με τον Περέιρα –κι από εκεί άρχισε η κατάρρευση.

Ο Ατρόμητος, όταν είδε τον ΠΑΟΚ να δείχνει τα δόντια του, δεν πανικοβλήθηκε. Μαζεύτηκε, συγκεντρώθηκε, έβγαλε γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο και κυριάρχησε από άκρη σε άκρη του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ, χάθηκε. Προσπαθούσε, για άλλη μία φορά, να βγάλει επιθέσεις με γεμίσματα από τη μεγάλη περιοχή και το κέντρο στην περιοχή του αντιπάλου. Τέτοιο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ούτε στις αλάνες της Πολυνησίας…

Με αυτό το στιλ παιχνιδιού, οι παίκτες καταστρέφονται. Ο Νομπόα δυο φάσεις έβγαλε, όταν έκανε κοντινές πάσες. Το σύστημα του Δικεφάλου, όμως, τον θέλει να γεμίζει όπως οι Άγγλοι μπακ στη δεκαετία του ‘70. Ο Σαλπιγγίδης είναι… καταραμένος να παίζει πάνω κάτω, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Το ίδιο κι ο Ρατς, που έχει αρχίσει να παίζει σε ένα παιχνίδι και σε ένα να μην μπορεί να σύρει τα πόδια του. Ο Κάτσε, μετά από μεγάλη απουσία κι ο Τζιώλης, δεν κατάφεραν να μπουν σε ρυθμό. Ο Περέιρα ήταν αβοήθητος. Ο Κλάους εκτίθεται κάνοντας άμυνα μόνος του και τρώει τη μια κάρτα μετά την άλλη. Βίτορ και Κόστα δεν έχουν αποκτήσει συνοχή (αφού παίζουν μόλις δυο παιχνίδια μαζί). Οι ως πέρσι μαχητές εξαφανίστηκαν. Το ίδιο πάει να γίνει με τον Σκόνδρα. Ως την 5η αγωνιστική ήρωας κι έπειτα… Ο Μακ, μετά τον τραυματισμό του δεν έχει επανέλθει.

Ο ΠΑΟΚ είναι κουρασμένος, προβλέψιμος, χωρίς λύσεις. Παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο στη Σούπερ Λίγκα. Με το δίκιο τους οι φίλαθλοί του, που πήγαν, απόψε, στο Περιστέρι, σηκώθηκαν κι έφυγαν. Πρέπει, όμως, να καταλάβουν ότι, τελικά, οι μόνοι που δε φταίνε σε αυτό το “μαγαζί γωνία”, είναι οι παίκτες…

Ο Αναστασιάδης πρέπει να κοιτάξει δίπλα του στον πάγκο. Όχι, όμως, από την πλευρά των παικτών. Να δει από την άλλη. Εκεί που κάθονται οι βοηθοί του κι ο γιατρός της ομάδας. Να ανοίξει το στόμα του και να αφήσει την κάλυψη στον έναν και τον άλλον. Ο Σαββίδης πρέπει να ξηλώσει όλη τη διοίκηση. Γιατί αυτοί που ξεφτιλίζουν τον ΠΑΟΚ, σε κάθε αγωνιστική, είναι οι παίκτες που έφυγαν ως… παλτά από την Τούμπα. Με το που πέρασαν εκτός Θεσσαλονίκης, έγιναν μπουφάν πολυτελείας, που τα φοράς και καθημερινές και γιορτές… Κάποιος ευθύνεται γι αυτά.

Το παιχνίδι δεν αξίζει κριτικής. Στο γήπεδο υπήρχε μόνον μία ομάδα. Στον ΠΑΟΚ είναι όλα λάθος.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΓΚΟΛ : 40′ Δημούτσος, 51′ Ούμπιντες, 72′ Κατσουράνης, 77′ Ναπολεόνι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κατσουράνης, Κούρος-Αθανασιάδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αθανασιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ : Σωτηρόπουλος (Αθήνας) – Βερρής (Λέσβου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Χαρμπούνου, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (66′ Μπρίτο), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (65′ Αγκουζί), Ναπολεόνι (79′ Παπάζογλου).

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Σκόνδρας (73′ Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα, Περέιρα (86′ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (56′ Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης.